avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Cum se calculeaza pensia alimentara care am inteles ca este de 25% din total venit net?
Daca eu lucrez in vanzari si am comisioane care fluctueaza de la o luna la alta se iau si acestea in calcul sau doar salariul net de pe cartea de munca?
Ca si bonosuri pot lua intr-o luna 2000 ron iar in alta 300 sau deloc?
Ele sunt trecute in fluturasul de salariu dar nu in contractul individual de munca!
Care este realitatea calcularii pensiei alimentare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:11, 21 Septembrie 2012
Se au in vedere veniturile cu caracter constant si de continuitate.
La stabilirea pensiei de intretinere se vor avea in vedere veniturile ce prezinta un caracter constant, permanent , nu cele obtinute in mod sporadic, cum sunt sporurile, primele, premiile , recompensele, diurnele .





Realitatea calcularii pensiei alimentare este ca judecatorul solicita adeverinta cu veniturile nete pe ultimele sase luni, face media acestora (daca se obobeste sa o faca, dar, in cele mai multe cazuri, solicita tot angajatorului sa specifice aceasta medie) si media o imparte la 25 %. Cel mai avantajos pentru dumneavoastra ar fi sa solicitati ca pensia sa fie stabilita in procent. Astfel, daca veniturile dv lunare variaza, si cuantumul datorat va varia fara sa mai fiti nevoit sa va adresati instantei in vederea reducerii pensiei pentru lunile in care veniturile scad.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Diesel999 Diesel999 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna dimineata, ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se specifica faptul ca poprirea de 1/4 din venit pentru pensie alimentara se refera numai ... (vezi toată discuția)