avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pentru al doilea apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pentru al doilea apartament

Buna ziua,
Am in proprietate un apartament in care locuiesc si am cumparat apartamentul parintilor (in care locuiesc ei) cu drept de uzufruct pt.acestia.
Tata are handicap de gradul 1.
Pot beneficia de scutire de impozit pentru al doilea apartament in care locuieste tata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:12, 21 Ianuarie 2014
Pt aparatamentul cumparat de la parintii dvs, veti plati un impozit majorat de 65%, trebuie sa complectati Declaratia Speciala, pt detinerea mai multor imobile, in termen de 30 zile de la cumparare, in caz contrar veti fi primi amenda administrativa, plus impunerea imobilului cu data cumpararii, deci veti plati si eventualele majorari. Nu puteti beneficia de scutire persoane cu handicap, pt ca nu tatal dvs este proprietarul apartamentului, dansul este doar beneficiar de uzufruct viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire, cine este proprietar ? ozn911 ozn911 Buna tuturor! Acum aproape 20 de ani, cand aveam doar 16 ani, bunicii si mama au fost partile unui contract de vanzare cumparare, prin care, apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Proprietar de drept sau de fapt- diferenta alisia411 alisia411 In urma cu 20 de ani, parintii mei mi-au vandut locuinta pastrandu-si dreptul de abitatie viagera pana la sfarsitul vietii. In acte scrie ca eu am intrat in ... (vezi toată discuția)