avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit pe venit si declaratii la Intreprindere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit pe venit si declaratii la Intreprindere Individuala

buna ziua . am o ii , ce documente trebuie sa prezint la finante pentru plata impozitului pe profit si ce declaratii mai trebuie depuse , este o intreprindere individuala atelier de tamplarie???
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:22, 21 Ianuarie 2014
Pentru incheierea anului fiscal 2013 trebuie sa depuneti D200 pana pe 25 mai 2014 si apoi va va veni acasa decizie de impunere cu ce aveti de plata sau de primit la impozitul pe venit si contributiile sociale.
Pentru anul 2014, pana pe 31 ianuarie 2014 depuneti D220 cu venitul estimat pentru anul 2014. Apoi veti plati trimestrial rate reprezentand plati estimate pentru impozitul pe venit (16% din venitul estimat in declaratia 220 si contributie la sanatate 5,5% din venitul estimat). Primul termen de plata e 25 martie 2014 pentru ratele anticipate la impozitul pe venit si sanatate.
Daca nu aveti in alta parte contract de munca valabil sau nu sunteti pensionar, veti plati si contributie la pensie prin depunerea pana la 31 ianuarie a D600 cu veniturile lunare asigurate pentru anul 2014. Apoi veti face plati trimestriale anticipate pentru contributia la pensie la fel ca mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)