avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere-discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere-discriminare

am aflat de curand ca prin constitutie toti romanii au zile libere de exemplu cu ocazia Pastelui si a Craciunului.
bun pana aici. insa, cei care nu sunt ortodocsi au inca 2 zile libere, de ci in plus doua zile de concediu platit pe an.
nu mi se pare drept desi banuiesc ca exista ratiuni pentru aceasta lege care nici inainte nu era corecta.

situatia insa este: alte religii au liber cand ortodocsii au liber, iar ortodocsii muncesc cand ceilalti sarbatoresc ...

se poate face ceva pentru a incerca o remediere a legii?

ca numar total de libere pe an ar trebui sa nu se tina cont de religie.

asa imi pot schimba religia , cu fiecare nou paste sau craciun al nu stiu carei religii ....

multumesc anticipat pentru opinii,
Lidia
In aceasta situatie va rog sa va adresati organului national de lupta impotriva discriminarii.l

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori de paste catolic smeagull smeagull Buna ziua, am o problema in interpretarea codului muncii si va rog sa ma ajutati. Art 134 (1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează ... (vezi toată discuția)
Zile libere sarbatori legale Tania  D Tania D Buna ziua, am inteles eu bine cei care apartin de alt cult religios decat cel Ortodox au dreptul la zile libere si de Rusaliile Ortodoxe si de cele catolice de ... (vezi toată discuția)
Liberele de sarbatorile legale Sevy Sevy Buna seara. Am si eu o nelamurire privind liberele din sarbatorile legale si cum se aplica celor din religia musulmana. Mi s-a spus ca legea se aplica la ... (vezi toată discuția)