avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu 14 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu 14 mostenitori

Buna ziua! Suntem14 mostenitori pe o casa si pe teren. Unii dintre ei nu vor parte din mostenire si nu vor sa se prezinte la notar sau la avocat. Ce se intampla in acest caz?
Buna ziua,
Daca nu vor sa se prezinte, dupa informarea de mediere prealabila (la care se prezinta sau nu) puteti sa solicitati dezbaterea succesiunii in instanta.
si daca nici in instanta nu vin, atunci ce se intampla?
Buna ziua. Procedura notariala presupune citarea tuturor mostenitorilor de drept , in vederea dezbaterii succesiunii . In cazul in care nu se vor prezenta la data indicata de notar in cuprinsul citatiei, toti succesorii, notarul va redacta un inscris constatator succesorilor prezenti . in baza acestui act , succesorii se vor prezenta in fata instantelor judecatoresti in vederea dezbaterii succesiunii si a stabilirii cotelor legale cuvenite mostenitorilor in cauza.
in care nici in instanta nu se vor prezenta toti erezii , daca procedura de citarecu acestia este indeplinita, cauza se va judeca si in lipsa dumnealor .
Pentru rezolvarea acestei probleme cat mai usor si rapid, succesibilii care nu doresc sqa se prezinte in instanta ar putea da declaratii de renuntare la succesiune .
Dar termenul de acceptare a trecut? Au acceptat mostenirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune demostenel demostenel buna ziua. in cazul unei succesiuni este posibil sa dau anunt public la ziar pentru a instiinta fratii si daca acestia nu se prezinta la notarul public pentru ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - evitarea taxelor notariale prin introducerea unei actiuni in instanta cc2009 cc2009 Defuncţii - soţ şi soţie - au avut un singur descendent. Acesta a acceptat tacit succesiunea prin plata utilităţilor, a impozitelor şi faptul că a ... (vezi toată discuția)
Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)