avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.
in cazul unei succesiuni este posibil sa dau anunt public la ziar pentru a instiinta fratii si daca acestia nu se prezinta la notarul public pentru semnarea actelor este posibil sa decada din drepturi in urma neprezentarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:59, 24 Martie 2010
Notarul, unde veti deschide procedura succesiunii, are dreptul si obligatia de a cita toti mostenitorii.
si in cazul in care acestia nu se prezinta ce se intampla?
buna ziua .
in cazul dezbaterii succesiunii pe cale notariala , notarul ii va cita pe ceilalti succesori sa se prezinte la data stabilita .
daca nu se vor prezenta notarul va recomanda sa va adresati instantei de judecata .
un astfel de proces cam cat ar dura?ajunde de ordinul anilor?
cum pot rezolva cat mai repede?
ei nu chiar ani !! initial adresati-va unui notar si dati si declaratie de acceptare a succesiunii . daca la termenul fixar ceilalti succesori nu s evor prezenta , investiti instanta de judecata .
mai repede se rezolva prin notar, dar tb. sa fie prezenti toti erezii .

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire mircea201 mircea201 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii, la cat timp dupa deces si unde trebuie sa ma prezint si daca este imperios ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu 14 mostenitori georgettero georgettero Buna ziua! Suntem14 mostenitori pe o casa si pe teren. Unii dintre ei nu vor parte din mostenire si nu vor sa se prezinte la notar sau la avocat. Ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu un copil din alta casatorie dolphspeed99 dolphspeed99 Buna ziua, Tatal meu a murit recent, mama este in viata si eu sunt singurul lor copil. Tatal a mai fost casatorit si are un copil din acea casatorie, copil ... (vezi toată discuția)