avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenire

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii, la cat timp dupa deces si unde trebuie sa ma prezint si daca este imperios obligatoriu sau merge sa mai aman o vreme (mentionez ca mostenitorii sunt eu in calitate de fiu, tatal meu si sora mamei mele care nu are nici un urmas nefiind casatorita).
Multumesc frumos
Nu este termen pentru dezbaterea mostenirii. In schimb, fiecare mostenitor trebuie sa accepte mostenirea in termen de un an de la deces. Daca trece acest termen fara sa acceptati, ceilalti mostenitori pot invoca decaderea dvs. din drepturile succesorale.

Acceptarea se face prin declaratie la notar. Tot la notar se dezbate si succesiunea, iar in caz de neintelegere intre mostenitori se rezolva la instanta.

Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
ContSters258804, utilizator
succesorii trebuie sa se prezinte la un birou notqarial din raza ultimului domiciliu al defunctului . pentru dezbaterea succesiunii nu este prevazut un termen legal. in schimb erezii tb sa dea acea declaratie de acceptare a succesiunii in termenul legal de un an, calculat de la decesul defunctului . declaratia se da la notar si costa aproximativ 50 de lei, difera de la un birou notarial la altul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune LORINTZ LORINTZ ce se intampla daca unul dintre mostenitori nu vrea sa se prezinte la succesiune deschisa la aproape 2 ani de la cel decedat?se amana procesul?se face ... (vezi toată discuția)