avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Daca sunt 3 mostenitori dupa o persoana decedata, iar 2 nu doresc sa mearga la notar pentru succesiune (desi s-a vorbit cu ei de citeva ori), nu stiu ce interes au (locuiesc in apartamentul respectiv), cum se poate face aceasta? Cit costa taxele la judecator?
Cel mai recent răspuns: gheorghecv , utilizator 12:13, 20 Ianuarie 2016
Buna dimineata.
oricare dintre succesori se poate adresa notarului in vederea dezbaterii succesiunii .
dvs trebuie sa mergeti la un notar din raza ultimului domiciliu al defunctului . notarul ii va cita pe ceilalti doi succesori, iar daca acestia nu se vor prezenta la notar la termenul stabilit, va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune in acest sens.

ati acceptat succesiunea in termenul legal? ( 1 an de la decesul defunctului )
Mergeti la notar, indicati mostenitorii, vor fi citati.

Daca nu se prezinta la dezbaterea succesiunii, notarul va da o incheiere ce va fi atasata obligatoriu unei eventuale actiuni in instanta.

Conform art.193 (3) Cpc La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codul civil. În acest caz, neîndeplinirea procedurii prealabile va fi invocată de către instanţă, din oficiu, sau de către pârât.
Multumesc. Am fost in primul an la notar si am declarat ca sunt succesor, am primit un act. Intrebarea este, daca ei nu au fost la un notar si nu doresc sa vina la succesiune, ce pot patii? Sau poate au fost si ei la un notar, dar nu doresc sa vina la succesiune impreuna cu mine. Ce avantaj au?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - mostenire 2 mostenitori, doar unul de gasit andreistan andreistan Situatia este urmatoarea: Linga casa mea este un teren, proprietarul a murit in 2012, are 2 mostenitori(2 nepoti, fii fratelui defunctului, frate mort si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere sucesiuni Lipovean Lipovean Cum se procedează corect pentru succesiune, unde se merge prima data la notar su la judecător? Cat costa o succesiune ce texe se plătesc(onorariu,tinbru ... (vezi toată discuția)
Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)