Linga casa mea este un teren, proprietarul a murit in 2012, are 2 mostenitori(2 nepoti, fii fratelui defunctului, frate mort si el).
Nu s-a dezbatut succesiunea. Unul dintre mostenitori este in oras, celalalt nu se stie in ce tara e... de 10 ani e plecat din tara, nu a mai vorbit nimeni cu el, nu mai e in relatii cu fratele sau.
Am vorbit cu fratele din tara si e dispus sa imi vanda "mostenirea"... terenul...
din cate stiu eu se dezbate succesiunea iar notarul il va cita pe celalalt frate .
dupa trei citari succesive parca , daca nu se prezinta , stiu ca se considera ca nu accepta mostenirea.
oricum mai multe relatii puteti afla de la un notar.
Mostenitorul care este in tara merge la notar cere dezbaterea succesiunii.Notarul este obligat sa-l citeze pe celalalt mostenitor ,daca nu se cunoaste adresa se recurge la celelalte cai de citare prin masmedia,afisare la primaria ultimului domiciliu etc.Daca dupa citarea legala nu se prezinta la notar acesta trebuie sa dea o incheiere prin care sa se declare ca nu se poate dezbate succesiunea in lipsa prezentarii mostenitorilor.Cu incheierea de la notar mergeti in instanta si cereti dezbaterea succesiunii,unde se poate htara ca cel care nu e prezent la dezbateri sa fie considerat strain de mostenire.
Mostenire
andreeaapostol
Buna ziua,
As avea o intrebare(sau chiar mai multe) in ceea ce priveste dezbaterea unei succesiuni dupa mama mea . Eu locuiesc in strainatate si nu am foarte ... (vezi toată discuția)