avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen deschidere succesiune

Buna ziua.
As vrea sa stiu care este termenul limita legal pentru a deschide succesiune la notar (6 luni sau un an de la deces) fara taxe speciale si care este procedura ( ce documente trebuie prezentate. Se poate deschide succesiune unilateral? de catre o singura persoana din 3 posibili mostenitori?
Termenul este de un an in prezent.

Daca mostenitorii nu se inteleg mai bine sa mearga la instanta decat sa plateasca notarul si apoi sa mai plateasca si taxe catre stat din nou si eventual si avocat.
Va multumesc. La notar, de ce acte este nevoie pentru deschiderea succesiunii?
Mergeti si vorbiti cu notarul.
Incercati la mai multi daca vreti neaparat la notar si va intelegeti.
Costurile pot fi mult diferite de la notar la notar.

Notarul care se va ocupa de caz va va spune si ce acte vrea.
Fiecare notar poate cere mai multe sau mai putine acte...

Insa, daca mostenitorii nu se inteleg acestia vor pierde banii platiti la notar.
Lamuriti problema daca va intelegeti sau nu...
Nu depuneti aiurea o cerere la notar...
Succesiunea se deschide prin MOARTE. Dvs doriți sa dezbateti succesiunea ca urmare a deschiderii acesteia.
La notar se poate daca toți succesibilii se inteleg. Cererea de dezbatere poate fi semnată de unul dar eliberarea certificatului de mostenitor presupune prezenta tuturor moștenitorilor fie in persoana fie in prin procura.
Adresati va notarului de la ultimul domiciliu al defunctului si daca succesibilii se inteleg va va da o lista cu actele necesare (certificat deces, acte stare civilă, acte proprietate, certificate fiscale).
Daca nu va înțelegeti trebuie mers in instanța nu înainte de a lua de la un notar o Încheiere obligatorie si prealabila depunerii cererii de dezbatere a mostenirii in instanța.
Costurile nu se pot spune pentru ca diferă de valoarea masei succesorale.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
ContSters338589, utilizator
Da, referitor la incheiere ar fi bine sa va informati cat costa intrucat si in aceasta privinta costurile pot fi destul de diferentiate si nu conteaza ce notar veti alege ci doar incheierea pentru judecata.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau expresa a mostenirii gruia19 gruia19 Se poate sustine ca nu am acceptat mostenirea nici expres, nici tacit, intrun proces de dezbaterea succesiunii, atata timp cat nici in prealabil nu s-a dispus ... (vezi toată discuția)