avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen deschidere succesiune

Buna ziua.
As vrea sa stiu care este termenul limita legal pentru a deschide succesiune la notar (6 luni sau un an de la deces) fara taxe speciale si care este procedura ( ce documente trebuie prezentate. Se poate deschide succesiune unilateral? de catre o singura persoana din 3 posibili mostenitori?
In speta 2, nu s-a mers la notar in termenul de 1 an si nu are declaratie de acceptare, fiind plecat din zona in acel rastimp.
Se mai poate face ceva pentru recuperarea dreptului de mostenire?
Numai daca dovedește ca a acceptat tacit succesiunea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau expresa a mostenirii gruia19 gruia19 Se poate sustine ca nu am acceptat mostenirea nici expres, nici tacit, intrun proces de dezbaterea succesiunii, atata timp cat nici in prealabil nu s-a dispus ... (vezi toată discuția)