avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reducere impozite si taxe locale 50%
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reducere impozite si taxe locale 50%

Buna ziua.
Detin o piscina in aer liber la munte.Aceasta functioneaza 3 luni pe an.
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de prevederile art.285, alin.2 din Legea 571-Cod fiscal, art. care presupune o scutire cu 50% a impozitului datorat .

Mentionez ca intreband acest lucru , functionarii consiliului local mi-au spus ca respectiva prevedere se refera doar la cei care au o cladire pe malul Marii Negre.

Daca raspunsul este afirmativ as dori sa stiu in ce conditii pot solicita recalcularea acestui impozit, in conditiile in care aceasta prevedere este aparuta in 2011 iar sumele pe care le-am platit ca si impozit inperioada scursa nu sunt neglijabile(pentru mine cel putin!)
Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 23:51, 21 Ianuarie 2014
Nu beneficiati de acesta facilitate.
Conform Cod fiscal art 285, alin 2 :
(2 Impozitul pe clădiri şi impozitul pe terenurile acestora se reduc cu 50% pentru acele imobile situate pe litoralul Mării Negre deţinute de persoane juridice şi care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice pe o durată de minimum 6 luni în cursul unui an calendaristic.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere impozit cladiri 50% thor2001 thor2001 Buna ziua. Detin un restaurant pe Litoral.Aceasta functioneaza 6 luni pe an. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de prevederile art.285, alin.2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri - hoteluri litoral sim_andra sim_andra Buna ziua, In cazul scutirii de impozit conform articolului 285 alin.2, impozitul pe clădiri şi impozitul pe terenurile acestora se reduc cu 50% pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de plata unei taxe locale incadrata gresit ? maricoriulia maricoriulia Va rog din suflet sa ma ajutati intr-o problema descoperita recent cu privire la taxele si impozitele locale ale primariei. In 2007 am costruit cu autorizatie ... (vezi toată discuția)