avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deducere cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deducere cheltuieli

in cazul acasa efectuez activitate de productie,autorizata, si am contract de comodat pe sediul firmei si pe masina,ce cheltuieli se pot deduce si in ce limite:
ex.Curent,telefon,impozite,etc
mentionez ca activitatea de productie este autorizata la sediul societatii
in ce legi se specifica acestea?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 19:03, 22 Ianuarie 2014
Buna ziua,

La sediu deduceti cheltuielile in limita suprafetei stipulate in contractul de comodat. Adica: ocupati 50% din spatiu, deduceti 50 % ; este inchiriat 100 %, deduceti 100%.

La auto, daca nu este folosit doar in scopul activitatii economice si il folositi si in scopuri personale(ceea ce cred ca si faceti) deduceti doar 50% din toate cheltuielile cu autoturismul (piese de schimb, combustibil etc). Art.21 cu 4 lit t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;
3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;
5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator
si plata cheltuielilor cum se face avand in vedere de ex. factura de la electrica vine pe persoana fizica?
se plateste din casa pe baza de dispozitie de plata sau altfel?
multumesc
ady09 a scris:

si plata cheltuielilor cum se face avand in vedere de ex. factura de la electrica vine pe persoana fizica?
se plateste din casa pe baza de dispozitie de plata sau altfel?
multumesc


Buna seara,

Pe baza unui decont de cheltuieli intocmit de proprietarul spatiului , la care se anexeaza facturile din care rezulta consumul de energie pentru spatiul respectiv si a dispozitiei de plata catre casierie care atesta plata.

NU UITATI: Nu aveti voie sa deduceti TVA-ul din factura.
Daca spatiul este in totalitate al dvs(inchiriat) si TVA-ul este unul semnificativ, puteti face un contract cu compania de electricitate, ca sa va emita facturi pe numele societatilor dvs.

respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva masina achizitie intracomunitara nicolaekatalin nicolaekatalin Am cumparat un autoturism din Germania,de la o firma pe firma,amandoi platitori de tva.La o saptamana autoturismul refacturez la o firma de leasing,dupa care ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Buna ziua, Fara contract de comodat in ce proportie se pot deduce urmatoarele cheltuieli: 1. Consumul de benzina, RCA, CASCO, rovinieta, reparatii, ... (vezi toată discuția)