avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita sotie-care sunt obligatiile sotului?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita sotie-care sunt obligatiile sotului?

Buna ziua!
Sotia a contractat un credit in anul 2010 , cu garantii prin persoane fizice, giranti, dar ea dupa cateva luni a ramas fara loc de munca, implicit girantii si nu s-a achitat din acel moment creditul, ratele aferente. Am primit acum o instiintare de la un executor judecatoresc , prin care i se aduce la stiinta sotiei ca in data X la orele Y sa fie gasibila la domiciliu pt a fi prezenta la executarea silita in baza unei sentinte civile, in caz contrar se va proceda la executarea silita in lipsa ei cu asistenta organelor judiciare. Va rog sa-mi spuneti CE implica aceasta executare silita? Sechestru, confiscare ori ce alt procedeu al bunurilor din locuinta? Daca aceste bunuri se pot cataloga ca executate silit, dar ce exista in locuinta ca si bunuri electronice, ca si factura de achizitie sunt pe numele sotului acestea pot fi executate silit? Mentionez ca eu, sotul , nu am nici o calitate ca parte integranta la acel imprumut. Nu am semnat nici ca beneficiar, nici ca girant etc. Girantii nu s-au putut trage la raspundere din motiv ca adeverintele de la locul de munca nu erau reale.Din acest motiv exista si un dosar penal pe numele celor gasiti vinovati, dar vad ca totusi daca la acel contract apare ca beneficiara sotia mea, noi suntem executati silit.
Va rog sa ma lamuriti ce se poate executa silit la aceast dosar al executorului, repet faptul ca nici un bun din locuinta nu apare ca si achizitie pe numele sotiei. Ea nici in momentul de fata nu are loc de munca. Care este raspunderea sotului in acest dosar? Ce poate face obiectul executarii silite din apartament daca acestea sunt doar bunuri comune, cu acte de provenienta pe numele sotului.Ce masuri poate lua executorul daca nu i se permite accesul la executare adica intrarea in locuinta noastra? Organele judiciare inca nu s-au pronuntat in acel dosar in care s-au tras la raspundere persoanele pt adeverintele de locuri de munca ireale.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
Atee, utilizator
Buna ziua,

Daca chitantele de achizitie bun sunt pe numele dvs, atunci ele nu pot fi executate silit decat dupa ce se va faca partajul pentru ele.
O sa fie pusa poprire pe salariul girantilor si vor bate ei la usa sotiei ca sa ceara banii inapoi, probabil ca nu va fi foarte comod in situatia asta.
Buna ziua...

In urma raspunsului dvs. , mai am o nelamurire:
- spuneti ca bunurile nu pot fi executate doar daca s-a facut un partaj. Acest partaj se face doar in cazul unui divort cea ce nu e cazul, ( scz. de offtopic dar pt 6000 lei nu dau cu piciorul la multi ani de casnicie), si partajul daca nu-l cerem noi , poate fi cerut de executor?
Doamne fereste! Nu. Se poate face partaj si in timpul casniciei, se poate schimba regimul matrimonial si orice creditor poate cere imparteala bunurilor comune. Daca bunurile alea sunt cuparate de dvs in timpul casniciei sunt comune. Creditorii sotiei pot executa bunurile comune dar trebuie sa ceara imparteala acestora, in prealabil.
Multumesc pt raspunsuri!
Sotia nu e acuzata de complicitate in dosarul actelor false? Ca stia ca girantii au adeverinte false. In rest, la un moment dat girantii sau sotia nu vor ave alocuri de munca? Ar fi mai simplu sa se faca poprire pe salarii, sau macar faceti o intelegere de plata cu executorul, ca sa evitati toata tevatura partajului si a vanzarii bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara catapa catapa Buna ziua, Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu ... (vezi toată discuția)
B.o avalizate relunelu relunelu Societatea are un credit la o banca garantat cu 50% depozit cash colateral ,diferenta fond FNGCM , si BO avalizate in nume personal de adm. si sotii. ... (vezi toată discuția)