Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati cu un sfat pentru situatia mea. (imi cer scuze dinainte pentru lungimea mesajului si va multumesc pentru rabdare)
Pe data de 5 dec mi-a fost ridicata masina de pe str. Valea Cascadelor, in dreptul Autogarii Militari. Am parcat regulamentar, in spatiul unei alveole (asemanatoare cu o statie de autobuz, doar ca fara nici un indicator de statie de autobuz sau de interzicere a opririi sau stationarii).
Cand am revenit dupa 20 de min, masina disparuse. Am inceput sa plang crezand ca mi-a fost furata. Am vazut in apropiere un echipaj de politie rutiera caruia i-am cerut ajutorul insa m-au lamurit imediat ca masina a fost ridicata, si nu de ei, ca ei nu ridica masini, ci de politia locala.
Mi-au indicat la ce numar sa sun pentru detalii; la telefon afland care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc ca sa imi recuperez masina: 670 de lei in 24 de ore.
Am apelat la toti prietenii ca sa reusesc sa fac rost de suma de bani - eu salariul il incasam a doua zi insa nu pana in ora 11:00 cand se terminau primele 24 de ore dupa care trebuia sa mai platesc inca 200 de ron.
Peste 2 zile apar si pozele pe siteul politiei locale si in acel moment mi-am dat seama cu ce fel de nesimtire am avut de-a face.
[ link extern ]
Politistul local a mentionat in decizia de ridicare ca am parcat in dreptul indicatorului "Oprirea Interzsa" - insa cand am privit poza se vede clar ca indicatorul este pe o straduta adiacenta - mai exact cea care iese dinspre parcarile LIDL si Kaufland din acea zona si nu are nimic de-a face cu strada principala de pe care am venit eu. Practic, in nesimtirea si viclenia lor, politistii mi-au facut poza cu un indicator care nu are raza de actiune pe strada principala, mai ales ca eu am parcat REGULAMENTAR: nu pe trotuar, nu pe banda de circulatie, ci intr-o alveola care nu are nici o restrictie.
Abia ieri a venit si PV prin posta si as avea o prima intrebare: trebuie sa platesc amenda daca vreau sa dau Politia Locala in judecata(pentru restituirea sumelor platite pentru recuperarea masinii si pentru daune morale)??
Si prin daune morale ma refer la:
- socul produs in momentul in care am vazut ca mi-a disparut masina; am intarziat la serviciu si a doua zi a trebuit sa ma invoiesc de la serviciu sa imi recuperez masina.
- cum in masina eu aveam portofelul si restul de acte, nici macar un taxi nu am putut sa iau sa ajung inapoi acasa.
- dupa ce am recuperat masina eram efectiv terorizata sa mai parchez pe strada de frica sa nu imi fie ridicata iar - chiar daca parcam regulamentar. Am ajuns sa nu mai folosesc aproape deloc masina si pe data de 20 dec am dus-o la Pitesti si am lasat-o fratelui meu in folosinta pentru ca nu ma mai simt in siguranta din acest punct de vedere.
- suma platita a fost una exagerat de mare si pe care nu am putut sa o acopar din bugetul meu lunar, astfel fiind nevoita sa apelez la cunostinte pentru imprumut.
- in momentul de fata simt ca am fost victima unei agresiuni a politiei locale care, din dorinta de a ridica cat mai multe masini au ajuns sa "fabrice" conjuncturi in care sa spuna ca aplica legea si nu ma simt in siguranta cand un organ al statului care slujeste cetateanul in spiritul legii ajunge sa imi insceneze o contraventie. Care mai este scopul acestui organ?
- Practic masina mea, parcata regulamentar, mi-a fost furata in plina zi, tocmai la dispozitiile organelor care trebuie sa ma protejeze pe mine, si intocmai ca intr-o scena cu recuperatori, mi s-a spus ca trebuie sa platesc 670 de lei sa o recuperez.
Nu am bani sa platesc un avocat din pacate asa ca trebuie sa ma reprezint singura. Puteti va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra? Exista temei pentru ceea ce doresc(anularea amenzii, punctelor, restituirea banilor si daune morale - 10.000 ron)?