trandafir2 a scris:
Adica notarul a incheiat actul fara certificat fiscal??
Uitati ce spune codul fiscal:
(1^1) La înstrăinarea unui mijloc de transport, proprietarul acestuia, potrivit art. 10 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere, în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 230/2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 30 august 2000, cu modificările şi completările ulterioare, va transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului, precum şi certificatul fiscal prin care se atestă că are achitat impozitul aferent, până la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a realizat transferul dreptului de proprietate, ca anexă la contractul de vânzare-cumpărare.
(2) În situaţia în care prin certificatul fiscal eliberat de către compartimentul de specialitate se atestă existenţa unei asemenea sarcini fiscale, notarul public va refuza autentificarea actului notarial până la prezentarea documentului, în original, privind stingerea obligaţiilor bugetare respective.
In cazul in care ramaneti fara masina puteti deschide actiune in instanta, iar varul va fi obligat sa va inapoieze banii! (minus uzura masinii). Dar este de preferat sa nu se ajunga acolo.
s-a incheiat acel act dar atat ca nu o pot trece fiscal pe numele meu,pana ce varul meu nu o scoate de sub sechestru....nu stiu in ce fel anme a incheiat notarul actul dar am chitanta la acel act...in act se specifica suma de bani,cine e vanzatorul la acel moment si cine trebuie sa fie persoana sa o radieze (acolo a fost pusa copie buletin fratelui meu)...eu nu cred ca ajungem acolo pentru ca in sechestru are prins absolut tot(apartament,masini etc) poate va plati,dar ma interesez dvs. sa stiu daca acei bani dati de catre mine fratelui meu ai mai pot recupera...multumesc pentru tot sprijinu,am o poveste delicata