avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare auto

buna ziua stimati domni,doamne...trec printr-o problema foarte delicata..am achizitionat un auto in 1 sept 2012 acest auto fiind al varului meu,varul meu i l-a tecut notarial lui fratimeu cu drept de vanzare avand sa-i datoreze o suma de bani...eu m-am inteles cu fratele meu sa mi-o dea mie,varul meu a avut 2 firme care cotabilul nu le-a inchis inainte sa se stabileasca in germania,pe 12 feb 2013 i s-a pus sechestru pe bunuri avand de plata acum 78 mil taxe fiscale...eu ,fratele meu si cu varul meu nu am stiu de treaba asta,bani lui fratele meu i-am dat in iunie 2013...si am facut notarial un act cu drept de folosinta..valabil 2 ani,bani i-am dat atunci...acum in ianuarie 2014 varul meu soseste in tara si ne aduce la cunostinta ca trebuie neaparat ca masina sa o trec pe numele meu ca are probleme fiscale,el nu stia ca are sechestru inca...eu sant in strainatate deasemenea acum,sotia mea sa dus cu fratele meu au facut un act vanzare cumparare in care acolo e specificata suma de bani care a primit-o dar nu este incheiat deorece lipseste foaia fiscala de la primarie,va rog din suflet raspundeti-mi daca acel act vanzare cumpare ramane valid chiar daca nu a fost incheiat in totalitate,si daca eu sant obligat ca in 30 zile sa o trec fiscal pe numele meu...sant intr-o incurcatura complicata nu am vrut sa facem acte pe ea,sa nu platim taxa de mediu..va multumesc
Cel mai recent răspuns: pancuboss , utilizator 23:52, 24 Ianuarie 2014
Actul de vanzare cumparare este nul in lipsa certificatului fiscal (vezi: Codul fiscal).
Daca dvs. va duceti la taxe locale(fisc primarie) si va declarati cu auto in baza acelei hartii (act de vanzare), functionarul de acolo va inregistreaza cu masina, dar cu asta nu faceti decat sa va complicati, intrucat .. nu va ajuta la nimic, dar de platit platiti.

P.S. Nu contabilul trebuia sa inchida firmele, ci varul dvs. (patronul).
trandafir2 a scris:

Actul de vanzare cumparare este nul in lipsa certificatului fiscal (vezi: Codul fiscal).
Daca dvs. va duceti la taxe locale(fisc primarie) si va declarati cu auto in baza acelei hartii (act de vanzare), functionarul de acolo va inregistreaza cu masina, dar cu asta nu faceti decat sa va complicati, intrucat .. nu va ajuta la nimic, dar de platit platiti.

P.S. Nu contabilul trebuia sa inchida firmele, ci varul dvs. (patronul).

dar e inregistrat la notar pentru ca e singurul act chiar daca e neincheiat in care am figurat suma de bani...poate ma va ajuta intr-un fel in caz ca varul nu plateste,fiscul ai confisca masina,eu cumva trebuie sa recuperez banii...ma intereseaza daca s-ar intampla asta pe baza acelui act vanzare cumparare care nu e incheiat deorece nu are foaia fiscala...dar este inregistrat la notar am semnatura si buletinul fratelui meu pus pe acest act,il pot da in judecata si cam ce sanse de castig am?va multumesc...
Adica notarul a incheiat actul fara certificat fiscal??
Uitati ce spune codul fiscal:
(1^1) La înstrăinarea unui mijloc de transport, proprietarul acestuia, potrivit art. 10 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere, în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 230/2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 30 august 2000, cu modificările şi completările ulterioare, va transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului, precum şi certificatul fiscal prin care se atestă că are achitat impozitul aferent, până la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a realizat transferul dreptului de proprietate, ca anexă la contractul de vânzare-cumpărare.
(2) În situaţia în care prin certificatul fiscal eliberat de către compartimentul de specialitate se atestă existenţa unei asemenea sarcini fiscale, notarul public va refuza autentificarea actului notarial până la prezentarea documentului, în original, privind stingerea obligaţiilor bugetare respective.

In cazul in care ramaneti fara masina puteti deschide actiune in instanta, iar varul va fi obligat sa va inapoieze banii! (minus uzura masinii). Dar este de preferat sa nu se ajunga acolo.
trandafir2 a scris:

Adica notarul a incheiat actul fara certificat fiscal??
Uitati ce spune codul fiscal:
(1^1) La înstrăinarea unui mijloc de transport, proprietarul acestuia, potrivit art. 10 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere, în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 230/2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 30 august 2000, cu modificările şi completările ulterioare, va transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului, precum şi certificatul fiscal prin care se atestă că are achitat impozitul aferent, până la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a realizat transferul dreptului de proprietate, ca anexă la contractul de vânzare-cumpărare.
(2) În situaţia în care prin certificatul fiscal eliberat de către compartimentul de specialitate se atestă existenţa unei asemenea sarcini fiscale, notarul public va refuza autentificarea actului notarial până la prezentarea documentului, în original, privind stingerea obligaţiilor bugetare respective.

In cazul in care ramaneti fara masina puteti deschide actiune in instanta, iar varul va fi obligat sa va inapoieze banii! (minus uzura masinii). Dar este de preferat sa nu se ajunga acolo.

s-a incheiat acel act dar atat ca nu o pot trece fiscal pe numele meu,pana ce varul meu nu o scoate de sub sechestru....nu stiu in ce fel anme a incheiat notarul actul dar am chitanta la acel act...in act se specifica suma de bani,cine e vanzatorul la acel moment si cine trebuie sa fie persoana sa o radieze (acolo a fost pusa copie buletin fratelui meu)...eu nu cred ca ajungem acolo pentru ca in sechestru are prins absolut tot(apartament,masini etc) poate va plati,dar ma interesez dvs. sa stiu daca acei bani dati de catre mine fratelui meu ai mai pot recupera...multumesc pentru tot sprijinu,am o poveste delicata
Da, puteti recupera banii, daca va intelegeti in acest sens, sau daca nu va intelegeti, doar cu actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Contract vânzare cumpãrare mașinã cu martor, prin mediator. valid sau nu ? vodatudor vodatudor Am cumpărat săptămâna trecută un autotorism de la o persoană care aparent este fiica proprietarului mașinii (mediatorul). Sa încheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism ca mostenitor silcat silcat Buna seara. As dori sa vand un autoturism dobandit prin mostenire - deces tata - mostenitori eu si fratele. Cumparatorul nu a mai dorit sa astepte sa ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala fara vanzare autoturism brasovean brasovean Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face radierea fiscala a unui autoturism si sa il dau in folosinta fratelui meu fara a mai face act de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)