Fratele meu a facut un antecontract de vanzare/cumparare la ap, a primit un avans, iar restul de bani, potentialul cumparator a zis ca ii va da dupa ce face credit ipotecar; in schimb a trecut o luna, iar acum cand a fost sunat a zis ca s-a inscris la programul "prima casa" si trebuie sa mai astepte cca 3-4 sapt.Fratele meu a gasit un schimb pe altcineva care e dispus sa-i dea toata suma numerar si vrea sa rezilieze acel antecontract facut in notariat 9si asa mai intarziase odata acst potential cumparator)
Celalat, "neseriosul" il ameninta ca nu va semna rezilierea.Ce ar putea face ?
va multumesc
daca exista o clauza contractuala care s-a incalcat de catre una din parti, cealalta parte poate rezilia contractul fara acordul sau semnatura celeilalte parti.Daca acel antecontract este incheiat in forma autentica la un birou notarial, sa se adreseze acelui notar.
Da, acest antecontract s-a incheiat la un birou notarial .
Iar atunci cand cealalta parte(cumparatorul ) a intarziat tot la acelasi notar au facut o prelungire la acest antecontract pana pe 12 oct , cu precizarea ca diferenta de bani o va da printr-un credit ipotecar, nicidecum nu a mentionat de programul "prima casa".
Eu nu cunosc detalii la acest program, dar respectivul are deja o proprietate, varsta de cca 33-36ani si am aflat ca e inglodat in datorii, prin urmare i-am zis fratelui meu sa rezilieze acel antecontract si sa-i dea inapoi suma avans.
va multumesc!
Fratele dvs are 2 variante :
1--sa rezilieze antecontractul printr-un act aditional dar asta inseamna ca promitentul-cumparator sa fie de acord cu acest lucru (iar eu nu cred ca va semna rezilierea fara sa-si primeasca avansul inapoi)
2--sa astepte implinirea termenului contractual , sa il notifice prin executor judecatoresc ca in data de ...., ora ...., la notariatul X sa se prezinte in vederea semnarii actului de vanzare-cumparare! Asta inseamna ca fratele dvs sa scoata certificatul fiscal la termen si sa fie valabil , sa scoata adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu are datorii , sa achite factura de electricitate si sa ii solicite notarului public unde il citeaza pe promitentul cumparator sa scoata extrasul de carte funciara de autentificare!In cazul in care "clientul" nu se prezinta , notarul face o incheiere de certificare in care explica situatia . Cu acea incheiere fratele dvs merge la cartea funciara si radiaza antecontractul, putand sa vanda apoi oricui doreste!
SUCCES!
=D>
Aceste chestiuni le facuse deja la data de 3 aug cand a fost primul termen si era vb sa faca contractul de vanzare/cumparare, dar individul respectiv de mult ce-i pasa era plecat in concediu in afara tarii, iar la notariat se prezentasera parintii lui!!!!!!!
Cam dubios, nu???Iar dna notar a stat de vb cu dansii , au
El este bine intentionat- vrea sa-i dea inapoi suma avans si sa scape de el.
Multumesc sincer pt sfaturi!!B-)
E bine sa
Promisiune de vanzare
Când una din părtile unei promisiuni bilaterale de vânzare nu respecta conditiile prevazute in antecontractul incheiat la notariat avand ca ternen de ... (vezi toată discuția)