avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Institutia abilitata unde se poate verifica ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Institutia abilitata unde se poate verifica indemnizatia primita de un administrator la un SRL

Buna seara. Va trimit acest mesaj deoarece am o nelamurire. Fostul meu sot este administrator la o firma (SRL) dar nu plateste pensie alimentara deoarece de fiecare data persoana care este unic asociat in firma imi trimite hartie precum ca fostul meu sot are titlu onorific in firma si nu realizeaza venituri. Am citit postarea dumneavoastra precum ca un administrator nu figureaza ca angajat la o firma dar e obligat prin lege sa plateasca contributii la stat. La ce valoare va plati el aceste contributii in conditiile in care el are titlu onorific ? Aceste venituri fac subiectul pensiei alimentare? O seara buna va doresc.
Daca nu are venit, contributiile la sanatate se platesc la valoarea salariului minim pe economie, 850 lei, chiar daca nu are venit.

Aceste venituri fac subiectul pensiei alimentare?

Daca nu re venit, nu!
Acele sume nu sunt venituri, sunt datorii pe care i le cere statul. Daca administratorul are bani de unde sa plateasca, bine, daca nu, nu.
E interesant de notificat domnul sa vedeti daca le si plateste, poate isi face rost de-un dosar penal! Totusi, nu v-as incuraja sa faceti asta atatlui copilului dv., depinde de la situatie la situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere stabilita procentual- debitor administrator firme vyo36 vyo36 Buna ziua. In urma procesului de divort fostul sot este obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 25% din venitul lunar net. De 3 ani el nu mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alexandrasoimaru alexandrasoimaru buna seara sotul meu are un copil plateste lunar pensia alimentara dar fostei sotii nui convine si la dat in judecata pentru marirea pensiei alimentare .el ... (vezi toată discuția)