avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara sotul meu are un copil plateste lunar pensia alimentara dar fostei sotii nui convine si la dat in judecata pentru marirea pensiei alimentare .el lucreaza in italia si astazi mia ajuns de la tribunal sa le trimitem venitu pe care il are aici suntem obligati sa o facem? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 23 Octombrie 2012
reclamanta trebuie sa indice locul de munca al paratului.Daca paratul nu lucreaza in Italia cu forme legale, atunci instanta va stabili pensia de intretinere in functie de venitul minim pe economie.Dvs. puteti aduce la cunostinta instantei de judecata ca paratul nu este in tara si ca nu obtine venituri.
Cu stima,
av.
M.Hornea
daca aveti cunostinta ca produce venituri si spuneti ca nu produce puteti avea problemae. cel mai simplu este sa angajajeze un avocat sa-l reprezinte si sa sustina cauza. dvs. nici nu aveti calitate procesuala.
buna seara lucreaza legal stie si ea pt ca au stat impreuna aici acum 9 ani de cind sa casatorit cu mine anul trecut la dat in judecata crezind ca nu o sai mai trimita bani in continuare acum nu stim ce sa facem sai trimitem toate actele sau nu dumneavoastra ce spuneti? multumesc
Sa obtina sotul dvs. o adeverinta privind veniturile pe care le obtine acolo in Italia si o depune la instanta de judecata.In functie de aceste venituri i se va calcula pensia ce urmeaza a o plati pentru copilul sau.Important este ca sotul sa nu intrerupa plata pensiei ce a fost fixata anterior in aceasta perioada.Daca aceste venituri nu s-au modificat de la data stabilirii pensiei, atunci nu are de ce sa-si faca griji, pensia va ramane aceeasi.
Cu stima,
av.M.Hornea
nu el plateste tot e inainte chear si cu pensia trimite pachete face orce pt el nu sa pus niciodata problema ca nu trimite doar ca fosta sotie vrea mai mult si ne_am speriat cind am vazut plicul azi nu stim cum sa facem sa le trimitem actele lui sau nu suntem obligati?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copii violeta69 violeta69 va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bbobita72 bbobita72 Buna ziua. Mà numesc Alupoaie Vasilica si sunt impreuna cu sotul meu de aproape 8 ani.De 2 ani si 5 luni suntem casatoriti legitim.Avem impreuna 2 ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)