avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri mostenite de sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri mostenite de sotul supravietuitor

Buna seara,
As dori sa stiu daca bunurile mostenite de mine in urma decesului fostului sotului pot deveni bunuri comune cu noul sot in urma casatoriei cu acesta. Adica, daca partea care mi s-a atribuit prin certificatul de mostenitor (pentru ca am o fiica) o poate mosteni sotul in urma decesului meu sau revine fiicei mele. In cazul unui eventual divort, sunt considerate bunuri comune? Cum pot proceda pentru ca partea mea sa revina inca de pe acum fiicei mele fara a necesita cheltuieli costisitoare.
Cel mai recent răspuns: POPESCUCICI , utilizator 20:14, 22 Ianuarie 2014
POPESCUCICI a scris:
... daca bunurile mostenite de mine in urma decesului fostului sotului pot deveni bunuri comune cu noul sot in urma casatoriei cu acesta.

Da, pot deveni bunuri comune cu acordul dvs. (scris la notar) daca alegeti un anumit regim matrimonial. Altfel nu.

POPESCUCICI a scris:
Adica, daca partea care mi s-a atribuit prin certificatul de mostenitor (pentru ca am o fiica) o poate mosteni sotul in urma decesului meu sau revine fiicei mele.

Da, sotul mosteneste 1/4 din bunurile dvs. daca (doamne fereste) dvs. inchideti ochii inaintea lui.

POPESCUCICI a scris:
In cazul unui eventual divort, sunt considerate bunuri comune?

Nu, nu sunt bunuri comune. Sunt bunuri proprii, in caz de divort.

POPESCUCICI a scris:
Cum pot proceda pentru ca partea mea sa revina inca de pe acum fiicei mele fara a necesita cheltuieli costisitoare.

Donatie sau act de vanzare cumparare.
Vanzarea preuspune pretul, deci e costisitoare. Donatia se poate desface in limita rezervei sotului.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare-cumparare? Ellena007 Ellena007 Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)