Va rog sa-mi spuneti daca se poate solicita instantei de judecata acordarea sporului de politist local aferente perioadei 01.01.2010 - 31.12.2010, respectiv a sporului lunar de 7% din salariul de baza aferent anului 2010, potrivit L. 330/200 si acordarea sporului aferent perioadei 01.01.2011 pana in prezent, in procent de 7,5% din salariul de baza (3 clase de salarizare succesiva) potrivit L.284/2010.
As dori sa stiu si temeiurile legale in care se pot sau nu acorda aceste sporurui .
Va multumesc
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Prin urmare, pentru 2010 ,actiunea in instanta va fi respinsa ca fiind prescrisa.
Va multumesc, insa eu nu m-am referit la termenul general de prescriptie ci la ce prevederi legale se poate face trimitere pentru acordarea (sau nu) a acestor sporuri.
Salarii contractuali
Petro38
am urmatoarea situatie: o institutie a facut corectii la salarii, in luna dec 2017, pt perioada iunie - dec 2017, calculand astfel:
inainte de corectie, spre ... (vezi toată discuția)
Spor de arma
Danyella_tm
Buna seara,
Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ?
Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)