Stau in casa parintilor mei si impreuna cu sotul am facut multe imbunatatiri urmand ca parintii sa ne faca act de vanzare pe jumatate din ea. Problema e ca amandoi sunt pensionati pe caz de boala psihica. Cum sa procedam? Mai am frati care nu stau cu noi si deocamdata n-au pretentii la casa.
Este destul de problematic in aceasta situatie, actele intocmite de parintii cu astfel de probleme putand fii oricand atacabile in instanta cu sanse destul de mari de castig din partea contestatorilor, nefiind indeplinta una din conditiile oricarui contract, si anume consimtamantul!
Banuiam ca asa este . Ce-as putea face sa devin proprietara totusi ? Este vorba de o jumatate din casa unde eu am investit mult dar fara chitante. Practic n-am drepturi in casa mea. Cealalta jumatate imi revine tot mie dar cand doamne fereste ,ei n-or mai fi . Asa am stabilit impreuna cu fratii. Si grija parintilor plus a restului de casa tot mie imi revin.
Incercati sa vorbiti cu un medic psihiatru care sa ii consulte si sa va dea o hartie la mana ca au consimtamant pentru a semna niste acte notariale, altfel fara acea hartie actul de vanzare-cumparare va fi atacat in instanta de catre fratii dvs.
Pentru ca notarul sa va autentifice contractul de vanzare va cere atat prezenta unui medic psiholog care sa ateste ca au sau nu consimtamant partile cat si un certificat medical constatator