avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul pentru impozite cu retinere la sursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul pentru impozite cu retinere la sursa

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema!
M-am contrazis cu cineva pe fondul calcularii impozitului retinut la sursa dintr-un anumit venit! Respectivul sustinea metoda urmatoare:
Suma - 21.50% = venit net de plata! (21.50% se compune din 5.5% cass si 16% impozit pe venit)
Eu am sustinut urmatoarea metoda de calcul:
Suma - 5.5% = ?
? - 16% = venit net de plata!
Va rog sa-mi spuneti cine are dreptate si baza legala!
Multumesc pentru ajutor!=D>
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: IOANBRADEA , utilizator 17:35, 27 Ianuarie 2014
Va rog! Nu vine nimeni cu un raspuns???:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii microintreprinderi tommy22 tommy22 buna seara, va rog sa-mi spuneti care sunt impozitele pe care le plateste o micro. 3 % impozit pe venit si 16 % impozit pe dividende? multumesc frumos, (vezi toată discuția)
Dividende persoane fizice Rodyk22 Rodyk22 Trebuie sa platesc dividende unui pensionar cu o pensie de 1000 lei, ii retin 16% impozit pe dividende si 5.5% cass? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este baza de calcul pt.drepturi autor cu retinere finala 16%? Este corect ? Venit brut Chelt.deductibile-20% Baza de calcul pt.contrib.de pensii-Venit ... (vezi toată discuția)