O familie a incheiat un Contract de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera pentru un imobil, in anul 2006. Renta stabilita a fost inmanata personal proprietarei (in cazul de fata, Reclamantei), lunar, intr-un exces de incredere nemarginita, fara a exista o dovada scrisa a platii acesteia. Incepand cu anul 2010-ianuarie, a fost deschis un cont pe numele proprietarei, si din acel moment renta a fost virata prin banca.
Proprietara (reclamanta ), insa, s-a razgandit asupra contractului si a actionat in instanta rezilierea contractului de vanzare cumparare cu renta viagera, motivand si mintind ca pe o perioada de 11 luni in 2009 nu i-a fost achitata renta viagera. A profitat tocmai de faptul ca pana in anul 2010 nu exista o dovada a platii rentei.
Procesul a inceput in 2012 si a fost pierdut de catre familia respectiva (in cazul de fata, Paratii). Au facut apel in 2013, iar in ianuarie 2014 au pierdut din nou. Procesul s-a desfasurat cu martori mincinosi din partea reclamantei, iar atitudinea judecatoarei a fost evident partinitoare acesteia.
Intrebarile mele sunt:
1. In ce conditii si termeni legali se poate recupera , MACAR, suma rentelor viagere virate in contul Reclamantei pe perioada procesului ( aproximativ 2 ani) ?
2. Pentru a sesiza un caz mai mult decat evident de coruptie si trafic de influenta, unde as putea sa ma adresez?
Sumele nu se pot dovedi cu martori, asa incat... daca nu ati avut inscrisuri, instanta nu a avut ce face, chiar daca v-o fi crezut, legea nu o lasa pe instanta sa decida altfel!
Sumele platite prin banca era normal sa le fi cerut in acelasi proces; acum insa, faceti altul.
Depinde ce scrie in contract si ce clauze de reziliere sunt. In principiu, familia respectiva nu trebuia sa se judece.... Platea cele 9 luni in cont (chiar daca pentru a 2-a oara) si ramanea cu casa. Asa s-a razboit... si a pierdut tot... cu dreptatea in mana.