avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Referitor la conventii civile pentru un pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referitor la conventii civile pentru un pensionar

buna ziua. va rog sa-mi dati un sfat referitor la urmatoarea problema. sunt pensionar, dar am incheiata si o conventie civila cu o institutie publica. cei de la serviciul financiar-contabil sustin ca se impune sa mi se opreasca contributia pentru pensii. m-am uitat prin codul fiscal, care la art.296 indice 23, punctul (4) stabileste exceptiile de la plata acestei contributii, pentru cei ce se afla intr-o situatie prevazuta de art.296 indice 21. eu cred ca sunt in situatia prevazuta de acest articol la punctul (1) litera f) si anume a celei prevazute de art.52, alin (1), litera b). credeti ca se impune oprirea contributiei la pensii sau e optiunea contribuabilului? va multumesc, cu stima

Alte discuții în legătură

Contract conventie civila capitaneanu_mioara capitaneanu_mioara Scoala noastră a incheiat o conventie civila pentru sofer microbuz scolar și aș dori să știu dacă pe lângă contribuția la sănătate ... (vezi toată discuția)
Taxare conventie civila ContSters122241 ContSters122241 Nu stiu cum sa interpretez aceste doua articole din codul fiscal: ART. 296^21 Contribuabili (1) Următoarele persoane au calitatea de contribuabil la ... (vezi toată discuția)
Ce impozit se opreste la sursa producatorilor agricoli? furioso_pechea@yahoo.com furioso_pechea@yahoo.com AM INTELES CA TREBUIE OPRIT PE LANGA 2% SI 5,5 % C.A.S. PRODUCATORILOR AGRICOLI CARE VAND CEREALE PE BORDEROU? (vezi toată discuția)