in mod normal, ar trebui ca autoritatea tutelara sa ii fi mentionat tutorelui despre obligatia acestuia de a depune niste dari de seama ( trimestriale cred ) . Chiar daca banii mosteniti de minor ar fi fost depusi intr-un cont pe numele lui, tutorele are dreptul sa foloseasca sumele necesare cresterii copilului, invataturii acestuia , altor situatii , cu obligatia insa de a justifica aceste sume , adica banii au fost cheltuiti in interesul minorului. Tutorele , odata cu instituirea tutelei , dobandeste drepturile parintesti .
Ca tutore,nu poate dispune de bani dupa bunul sau plac.
Pe asigurarea de viata pot fi desemnati mai multi beneficiari,poate era si mama acesteia beneficiar intr-un anumit procent, si atunci,intre acele limite,poate folosi banii respectivi.
Altfel,nu stiu,daca pe tata nu-l intereseaza,destul de rau pentru bietul copil.
Depinde cine era beneficiarul asigurarii, daca era mama nicio problema, poate cheltui bani asa cum doreste.Si eu sincer, ma indoiesc ca cineva ar fi trecut ca beneficiar al asigurarii un copil de cativa ani.
In general, asiguratul este beneficiarul indemnizatiilor. in alte situatii situatii, capitalul la deces este incasat de unul sau mai multi beneficiari desemnati de asigurat la semnarea cererii de asigurare sau ulterior, prin modificarea contractului, sau de catre mostenitorii legali, atunci cand asiguratul nu a desemnat nici un beneficiar.
depinde de felul politei de asigurare, a fost incheiata in strainatae .Cine stie, poate suma se achita sub forma unei rente viagere...oricum , eu cred ca mama minorului in momentul incheierii contractului de asigurare, l-a desemnat ca beneficiar pe copilul ei, asa ar fi procedat orice mama. Copilul fiind minor sub 14 ani, are dreptul de a semna pentru ban i sau face operatiuni bancare, asa ca , tutorele este cel care il reprezinta in orice gen de acte, pana la implinirea varstei de 14 ani a minorului, cand, tutorele doar ii va incuviinta actele. dar acest lucru nu inseamna ca nu exista un control al modului in care sunt cheltuiti bani, dimpotriva , in aceste cazuri interesele minorilor sunt protejate de catre autoritatea tutelara, djaspc, etc.
In linii mari,asigurarile de viata functioneaza la fel.Este greu de stiut ce fel de asigurare a fost aceasta,dar putin probabil sa fi fost un capital acumulat,asigurarile nu sunt sursa de imbogatire.Mai degraba a fost o suma asigurata mare la deces.
O mama se gandeste la multe aspecte,inclusiv la faptul ca o anumita suma este bine sa fie la dispozitia unei persoane de incredere-pentru nevoile de zi cu zi.Si o suma mai consistenta-la dispozitia copilului pentru cand va fi major,va avea nevoie de bani pentru studii...
Necunoscand bine situatia,acestea sunt presupuneri.