avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

buna,
sunt si eu in ,,ceata'' cu o situatie care nu stiu cat este de legala:
-cunosc pe cineva care s-a imbogatit peste noapte cu o asigurare de viata.Povestea sta in felul urmator:
o tanara pleaca afara din tara si isi incheie acolo in strainatate o asigurare de viata( nu stiu despre ce suma este vorba, stiu doar ca de ffffffff multi bani), aici in tara a ramas copilul ei de 8-10ani. Avuse un accident in urma caruia ramase 2 ani in coma dupa care a decedat aici in tara( a fost adusa de familie). Mama tinerei a luat copilul sub tutela insa banii ia cheltuit si sunt cheltuiti in continuare de ea.A cumparat case, traiesc pe picior mare toti ceilati copii ai ei(inainte se descurcau greu cu traiul zilnic). Presupun ca de aceea avuse nevoie de tutela pt. ca, copilul celei asigurate avea sa primeasca acea suma de bani din asigurare. Pe tatal copilului nu il intereseza
Poate va intrebati de ce ma intereseaza pe mine, fiind o persoana total straina de acea familie.Deoarece cu acei bani , acesti oameni se cred stapanii lumii si isi rezolva toate dorintele dupa bunul lor plac(chiar si cele juridice).
Aceasta situatie nu trebuie sa fie urmarita de nici o autoritate?
poate intreb o prostie, dar cu cat inveti mai multe cu atat poti sa te feresti de neplaceri
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 01:06, 13 Aprilie 2009
in mod normal, ar trebui ca autoritatea tutelara sa ii fi mentionat tutorelui despre obligatia acestuia de a depune niste dari de seama ( trimestriale cred ) . Chiar daca banii mosteniti de minor ar fi fost depusi intr-un cont pe numele lui, tutorele are dreptul sa foloseasca sumele necesare cresterii copilului, invataturii acestuia , altor situatii , cu obligatia insa de a justifica aceste sume , adica banii au fost cheltuiti in interesul minorului. Tutorele , odata cu instituirea tutelei , dobandeste drepturile parintesti .
Ca tutore,nu poate dispune de bani dupa bunul sau plac.
Pe asigurarea de viata pot fi desemnati mai multi beneficiari,poate era si mama acesteia beneficiar intr-un anumit procent, si atunci,intre acele limite,poate folosi banii respectivi.
Altfel,nu stiu,daca pe tata nu-l intereseaza,destul de rau pentru bietul copil.
Depinde cine era beneficiarul asigurarii, daca era mama nicio problema, poate cheltui bani asa cum doreste.Si eu sincer, ma indoiesc ca cineva ar fi trecut ca beneficiar al asigurarii un copil de cativa ani.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
In general, asiguratul este beneficiarul indemnizatiilor. in alte situatii situatii, capitalul la deces este incasat de unul sau mai multi beneficiari desemnati de asigurat la semnarea cererii de asigurare sau ulterior, prin modificarea contractului, sau de catre mostenitorii legali, atunci cand asiguratul nu a desemnat nici un beneficiar.
depinde de felul politei de asigurare, a fost incheiata in strainatae .Cine stie, poate suma se achita sub forma unei rente viagere...oricum , eu cred ca mama minorului in momentul incheierii contractului de asigurare, l-a desemnat ca beneficiar pe copilul ei, asa ar fi procedat orice mama. Copilul fiind minor sub 14 ani, are dreptul de a semna pentru ban i sau face operatiuni bancare, asa ca , tutorele este cel care il reprezinta in orice gen de acte, pana la implinirea varstei de 14 ani a minorului, cand, tutorele doar ii va incuviinta actele. dar acest lucru nu inseamna ca nu exista un control al modului in care sunt cheltuiti bani, dimpotriva , in aceste cazuri interesele minorilor sunt protejate de catre autoritatea tutelara, djaspc, etc.
In linii mari,asigurarile de viata functioneaza la fel.Este greu de stiut ce fel de asigurare a fost aceasta,dar putin probabil sa fi fost un capital acumulat,asigurarile nu sunt sursa de imbogatire.Mai degraba a fost o suma asigurata mare la deces.
O mama se gandeste la multe aspecte,inclusiv la faptul ca o anumita suma este bine sa fie la dispozitia unei persoane de incredere-pentru nevoile de zi cu zi.Si o suma mai consistenta-la dispozitia copilului pentru cand va fi major,va avea nevoie de bani pentru studii...
Necunoscand bine situatia,acestea sunt presupuneri.

Alte discuții în legătură

Cine poate apara drepturile unui copil orfan Elena Gradinari Elena Gradinari Buna ziua as vrea va rog sa raspundeti la o intrebare care ma framinta de foarte mult timp:Cum se asigura statul ca bursa de copil orfan ajunge in suma ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru acte de dispozitie ale minorului in urma decesului tatalui mirinuca mirinuca Intrebare: Care ar fi solutia pentru a intra in posesia unei despagubiri financiare in urma decesului titularului unui contract de asigurare avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)