avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

am 33 ani si sunt persoana cu handicap locomotor gradul 1.beneficiez de o indemnizatie lunara in valoare de 293 ron.as dori sa stiu daca ma pot pensiona avand in vedere ca nu am lucrat niciodata cu carte de munca sau cati ani este nevoie sa cotizez la sistemul de pensii pentru a ma pensiona
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:16, 22 Ianuarie 2014
Cu certificatul de handicap mergeti la medicul expert al asigurarilor sociale care e singurul ce va poate incadra sau nu intr-un grad de invaliditate.
Cu BI + copie mergeti la casa de pensii si incheiati un contract de asigurare - se plateste 252 lei / luna. Incetati contractul de asigurare si cu decizia de incadrare in grad de invaliditate data de medicul expert al asigurarilor sociale va puteti depune dosar de pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie persoana cu handicap artur1971 artur1971 Buna ziua. Am urmatoarea situatie : O persoana care are 20 de ani dar de la 4 ani este la pat si poate fi mutat doar pe sus. Acesta are nevoie de insotitor. ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala mihai_petre mihai_petre am un frate care are pensie de handicap si este cu diagnostic retard mintal este cu gradul 2 acentuat f5 .As vrea sa stiu are dreptul la o pensie sociala ca ... (vezi toată discuția)
Contestare decize de neacordare a pensiei sabrina__cr sabrina__cr Fratele meu are 43 ani si are diabet insulino-dependent cu afectare grava a inimii (a avut un infarct inclusiv ),a de[us dosar de pensionare dar pentru ... (vezi toată discuția)