avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie persoana cu handicap

Buna ziua. Am urmatoarea situatie : O persoana care are 20 de ani dar de la 4 ani este la pat si poate fi mutat doar pe sus. Acesta are nevoie de insotitor. Nelucrand nici o zi el nu are venit decat ajutorul de handicap de 293 ron . Este vreo posibilitate ca sa primeasca vreo pensie ? Daca da cum?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 20:36, 19 Ianuarie 2014
1. Pentru a beneficia de pensie de invaliditate trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie cat de mic.

2. Daca are intre 20-23 de ani si un stagiu d cotizare de 2 ani va putea beneficia de o pensie de invaliditate mai mare.
Daca are certificat de handicap din copilarie, mergeti la medicul expert al asigurarilor sociale si vedti daca se poate incadra intr-un grad de invaliditate.
Apoi mergeti la casa de pensii cu 2 copii de buletin, se incheie un contract de asigurare ( se plateste 252 lei / luna), si abia dupa ce platiti si contractul inceteaza ii puteti depune dosar de pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate cilibiacristina cilibiacristina am 33 ani si sunt persoana cu handicap locomotor gradul 1.beneficiez de o indemnizatie lunara in valoare de 293 ron.as dori sa stiu daca ma pot pensiona avand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap pisicheru pisicheru Va rog ,ce drepturi la indemnizatie trebuie sa am daca am grad de handicap grav cod boala G20 ;F01, cod handicap 6,acum am doar 293 ron.Am avut grad accentuat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate elamiha1972 elamiha1972 sunt persoana cu handicap grav,primesc indemnizatie handicap si indemnizatie de insotitor(293+670)pot beneficia de indemnizatie de invaliditate? (vezi toată discuția)