avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

sunt persoana cu handicap grav,primesc indemnizatie handicap si indemnizatie de insotitor(293+670)pot beneficia de indemnizatie de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 16 Septembrie 2014
1. Puteti beneficia de beneficia de pensie de invaliditate daa aveti un stagiu de cat mic de cotizare la pensie si daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap pisicheru pisicheru Va rog ,ce drepturi la indemnizatie trebuie sa am daca am grad de handicap grav cod boala G20 ;F01, cod handicap 6,acum am doar 293 ron.Am avut grad accentuat ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti persoane cu handicap TEODOARE TEODOARE De curand am auzit de la cineva ca persoanele cu handicap pot beneficia de un gen de pensie de la casa de pensii teritoriala dar nu am mai multe detalii. As ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? den112 den112 buna ziua am si eu o intrebare la domni avocati dupe acest site daca se poate 1. sunt persona cu handicap gradul 1 grav diacnostic parapareza spastica si ... (vezi toată discuția)