avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la CSM?

In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe legea 303/2004,art.99,privind statutul magistratilor care incalca cu rea credinta aceasta lege, iar CSM nu imi raspunde la petitia mea,carei institutii superioare ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 23 Ianuarie 2014
Incercati sa faceti o revenire la CSM si sa intrebati ce s-a intamplat cu plangerea dvs. initiala!
De acord,dar in cazul in care iar nu primesc raspuns,ce trebuie sa fac?
Mi se pare nedrept ca aceasta institutie a CSM sa nu raspunda petitionarilor!
Asadar,revin cu intrebarea pusa anterior:
Carei institutii superioare ma pot plange impotriva institutiei CSM?
La ministerul Justitiei !
Din cate stiu, CSM -ul nu este subordonat Ministerului Justiției.
Fiind vorba despre încălcarea dreptului de petiționare( nu va răspuns în termen de 30 de zile), puteți depune o petiție la Avocatul Poporului în care să reclamați incălcarea acestui drept.
Multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca am doua raspunsuri diferite contradictorii,insa nicio problema,invatam si ne insusim cunostiintele cu privire la sistemul judiciar din Romania.
Pentru a intelege mai bine,atat eu cat si altii care vor mai citi,rog pe cei care cunosc mai bine, daca cunosc un link cu schema in ordine crescatoare privind sistemul judiciar din Romania.

De exemplu:
Judecatoriile sunt inferioare tribunalelor.
Tribunalele sunt inferioare Curtii de Apel
Curtea de apel este inferioara Inaltei curti de casatie si justitie.
ETC.
Doresc sa cunosc cum functioneaza sistemul judiciar din Romania,pentru a vedea care institutie este superioara peste CSM.

Apropo @URIAS,ce ar putea sa faca Avocatul Poporului in aceasta situatie? Avocatul Poporului ia act la plangerea unui petitionar indreptat impotriva CSM?
Din cate stiu eu,Avocatul Poporului verifica cu ce se confrunta un petitionar,pentru ca in Romania sunt multe legi care unele se contrazic intre ele,astfel petitionarul printr-o sesizare catre Avocatul Poporului,isi exprima printr-o plangere,cu privire la neclaritatea legii cu care se confrunta,iar Avocatul Poporului verifica cele sesizate,apoi trimite catre parlament cu propunerea de indreptare si exprimarea corecte a legii.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
Just-drept, utilizator

Alte discuții în legătură

Sesizare consiliul superior al magistraturii Nina1 Nina1 Am depus sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva unui magistrat. Care este procedura? CSM analizeaza aspectele prezentate in sesizare? Va ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)
Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor.. reflexleg reflexleg Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile ... (vezi toată discuția)