avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Adeverinte/fise fiscale 2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Adeverinte/fise fiscale 2013

La generarea fiselor fiscale, in programul de salarii, noi avem varianta sa includem sumele impozabile in venitul brut. Sunt corecte ambele variante?

Adica, am observat ca situatia se schimba doar in cazul firmelor care au tichete de masa/cadou, dar cum e corect, acest brut tichete de masa sa fie inclus in venitul brut sau nu?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 10 Februarie 2014
Tichetele de masa nu se includ in venitul impozabil.
Multumesc frumos.
Exista si un temei legal in acest sens?
Tichetele-cadou acordate potrivit legii reprezinta avantaje de natura salariala in conformitate cu prevederile art. 55 din Codul fiscal.

Astfel, prin normele metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal se stabileste ca veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor incasate ca urmare a unei relatii contractuale de munca, precum si orice sume de natura salariala primite in baza unor legi speciale.

Valoarea tichetelor de masa, tichetelor de cresa, tichetelor cadou, tichetelor de vacanta, acordate potrivit legii, luata in calcul la determinarea impozitului pe veniturile din salarii, este valoarea nominala. Veniturile respective se impoziteaza ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea tichetelor de masa adriana.karageorge adriana.karageorge Urmare noilor reglementari, impozitarea tichetelor se face aplicand 16% la suma nominala a tichetelor sau suma reprezentand valoarea tichetelor se aduna la ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat viorel63m viorel63m sunt angajat la o firma de stat si mi se impoziteaza tichetele de masa chiar daca sunt persoana cu handicap accentuat,vreau sa stiu daca este corect? (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)