avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce actiune urmeaza dupa granituire, lipsa fiind un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce actiune urmeaza dupa granituire, lipsa fiind un capat de cerere ptr......

Eu fiind proprietar de28 ani,un vecin,proprietar de22ani ,a deschis o actiune de granituire dupa ce a edificat in spatele casei;( intr-o nisa,)o usa din termopan fara autorizatie si fara acordul meu la o distanta deo,45m de hotar,a modificat fara acordul meui2 ferestre de1,20mx2,20m in sensul ca a indepartat obloanele din lemn iar acum ferestrele, cu sticla clara , au vedere directa in curtea mea, acestea fiind la 1,17m si1,37m de hotar ,o terasa deschisa pe linia de hotar cu vedere directa in curtea mea ,de asemenea 2 magazii fara autorizatie care depasesc noua linie de hotarde .Distantele precizate sunt dupa noua linie de hotar trasata de executor judecatoresc.Scopul vecinului a fost de a modifica hotarul ptr .a obtine distantele prevazute in codul civil.,ptr a nu desfiinta si demola ceea ce o facut abuziv si ilegal .Aparatorul meu nu a facut un cap de cerere prin care sa solicite desfiintare celor de mai sus care incalca prevederile codului civi .INTREBARE ce fel de actiune trebuie sa fac eu acum ptr a clarifica situatia cu usa, ferestrele ,terasa,magaziile iar in privinta onorariului poate fi mare? VA MULTUMEESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: baicugigi , utilizator 14:43, 23 Ianuarie 2014
Onorariul depinde de fiecare avocat in parte.
Mie imi e neclara situatia, nu stiu cat timp a trecut, daca o fi intrat vecinul in legalitate... ii puteti face o plangere la ISC intai, ca sa nu cheltuiti inutil si vedeti in functie de raspunsul lor care e situatia.
Cta despre distantele alea, trebuie un certificat de urbanism, vazute deciziile locale...
DISTANTELE REZULTA PRIN TRASARE NOII LINIIDE HOTAR IN URMA ACTIUNII DE GRANITUIRE .ACUM URMEAZA O ACTIUNE CU OBLIGATIA DE AFACE ....
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
baicugigi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii mateicarmen1 mateicarmen1 pe hotarul cu vecinul meu este constuit un imobil ale carei ferestre dau in curtea mea. AM facut sesizare la Disciplina in constructii si propietarul a semnat ... (vezi toată discuția)
Constructie ridicata prea aproape de proprietatea mea angyandreescu angyandreescu Buna ziua. As avea si eu o problema legata de o proprietate la tara, unde locuieste bunica mea. Un vecin a ridicat o constructie exact langa gardul nostru, apa ... (vezi toată discuția)