Eu fiind proprietar de28 ani,un vecin,proprietar de22ani ,a deschis o actiune de granituire dupa ce a edificat in spatele casei;( intr-o nisa,)o usa din termopan fara autorizatie si fara acordul meu la o distanta deo,45m de hotar,a modificat fara acordul meui2 ferestre de1,20mx2,20m in sensul ca a indepartat obloanele din lemn iar acum ferestrele, cu sticla clara , au vedere directa in curtea mea, acestea fiind la 1,17m si1,37m de hotar ,o terasa deschisa pe linia de hotar cu vedere directa in curtea mea ,de asemenea 2 magazii fara autorizatie care depasesc noua linie de hotarde .Distantele precizate sunt dupa noua linie de hotar trasata de executor judecatoresc.Scopul vecinului a fost de a modifica hotarul ptr .a obtine distantele prevazute in codul civil.,ptr a nu desfiinta si demola ceea ce o facut abuziv si ilegal .Aparatorul meu nu a facut un cap de cerere prin care sa solicite desfiintare celor de mai sus care incalca prevederile codului civi .INTREBARE ce fel de actiune trebuie sa fac eu acum ptr a clarifica situatia cu usa, ferestrele ,terasa,magaziile iar in privinta onorariului poate fi mare? VA MULTUMEESC ANTICIPAT
Onorariul depinde de fiecare avocat in parte.
Mie imi e neclara situatia, nu stiu cat timp a trecut, daca o fi intrat vecinul in legalitate... ii puteti face o plangere la ISC intai, ca sa nu cheltuiti inutil si vedeti in functie de raspunsul lor care e situatia.
Cta despre distantele alea, trebuie un certificat de urbanism, vazute deciziile locale...