avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Raspuns la INTAMPINARE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Raspuns la INTAMPINARE

Buna ziua,
Am formulat mai jos un raspuns la Intampinare formulata de IPJ, prin care se cere respingerea contestatiei PV de contraventie formulate de mine.
As dori sa-mi spuneti daca este corect formulat acest raspuns si cu ce sanse.
Multumesc.

Subsemnatul ---------------, in calitate de PETENT, formulez in conformitate cu art. 201 alin. (2) Codul de Procedura Civila,
RASPUNS LA INTAMPINAREA
formulata de Intimat INSPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI ---, cu sediul in ------------, prin care a solicitat respingerea actiunii noastre. Solicit sa respingeti apararile formulate si argumentele invocate prin Intampinare, si sa admiteti cererea subscrisei, asa cum a fost formulata pentru urmatoarele motive:

I. In ceea ce priveste solicitarea intimatului de respingere a actiunii mele, formulez urmatoarea APARARE:

a) Dupa cum am mentionat si in contestatia depusa la Judecatoria ----- in dosarul cu nr. -------------, agentul de politie ----------------- face afirmatii nefondate si contradictorii.

b) De asemenea, INSPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI -------- prezinta ca proba in acest dosar RAPORTUL intocmit de acelasi agent de politie, -------------------, RAPORT in care, dupa cum puteti observa, ne sunt prezentate fapte contradictorii:
1. In primul rand, tin sa mentionez ca datele RAPORTULUI sunt destul de vagi (NU SE PRECIZEAZA DATA LA CARE A FOST INTOCMIT)
2. Agentul -------------- se afla in timpul serviciului in tura de la 06.00 la 14.00 iar mai jos sustine ca fapta s-a produs la ora 18.40
3. Din cate imi amintesc eu, am fost oprit de echipajul de politie undeva in jur de ora 08.30-08.40, in data de --------------- (intr-o DUMINICA DIMINEATA). In acelasi RAPORT agentul sustine ca m-a oprit la cca 1km de locul faptei din cauza aglomeratiei in trafic de la acea ora, ori, intr-o zi de Duminica la 08.30 dimineata nu cred ca este asa de aglomerat cum sustine.
IN CONCLUZIE
Consider NEINTEMEIATA solicitarea INSPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI ------------de respingere a plangerii formulata de subsemnatul, SI SOLICIT INSTANTEI ADMITEREA CONTESTATIEI PROCESULUI-VERBAL seria CP nr. ------------din data de -------------------

II. CERERE DE COMPLETARE PROBATORIU
Considerand ca fiind util cauzei, solicit instantei sa oblige intimata sa depuna in probatoriu dovezi clare (martori, fotografii, etc.), referitoare la cele afirmate de agentul -------------------.
Inteleg sa ma folosesc de proba cu martori: (date despre martori)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:34, 24 Ianuarie 2014
Este de preferat ca raspunsuui la intampinare sa ii acordati o forma de prezentare si un continut care sa prevada in fapt si sa va indicati si temeiul de drept al motivatiei
In sustinerile dv exista o contradictie evidenta care poate fi retinuta de catre instanta de judecata
Agentul -------------- se afla in timpul serviciului in tura de la 06.00 la 14.00 iar mai jos sustine ca fapta s-a produs la ora 18.40
3. Din cate imi amintesc eu, am fost oprit de echipajul de politie undeva in jur de ora 08.30-08.40,

Concret , care este ora la care a fost constatata si consemnata contraventia,pentru ca intre 8.30 si 18,40 este o diferenta semnificativa,care daca este legal probata, poate determina instanta sa pronunte solutie favorabila dv...
Ora la care am fost oprit este 08.40 (asa este trecuta si in procesul-verbal, insa in Raportul pe baza caruia IPJ isi formuleaza Intampinarea este trecuta ora 18.40. Acest Raport este intocmit de acelasi agent care mi-a suspendat permisul, si care nu are niciun nr de inregistrare sau data la care a fost intocmit)

Multumesc de raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stați liniștit, nu există afirmații contradictorii în răspunsul la întâmpinare. Atât cât se poate vedea pe un forum, el este un document întocmit corect.

Este bine să știți că un răspuns la obiect puteți primi de la o persoană care are posibilitatea să citească toate actele dosarului (un răspuns la întâmpinare se raportează la conținutul întâmpinării, care, la rândul ei, se raportează la cererea de chemare în judecată, cerere care trebuie întocmită în funcție de conținutul procesului verbal de contravenție).

Nu vă poate spune nimeni ce șanse aveți să câștigați procesul.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte redactare raspuns la intampinare KatalinS KatalinS Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de <<raspuns la intampinare>> pentru un proces verbal de contraventie la circulatie? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Formulare raspuns la intampinare flaviu89 flaviu89 Buna ziua, Am primit o amenda de 500 lei de la politia cluj, initial agentul a intocmit un avertisment la fata locului nesemnat de mine iar peste 20 minute a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pe rolul instantei marinelapolescu marinelapolescu Buna seara, Am contestat un proces-verbal, (trecusem pe verde intermitent, iar politistul m-a oprit si m-a amendat cum ca as fi trecut pe rosu). La primul ... (vezi toată discuția)