avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pe rolul instantei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pe rolul instantei

Buna seara,

Am contestat un proces-verbal, (trecusem pe verde intermitent, iar politistul m-a oprit si m-a amendat cum ca as fi trecut pe rosu). La primul termen, mi-am dus si martor (sotul) care era cu mine in masina. (in procesul verbal nu se mentioneaza nimic de nici un martor).

Judecatorul a ascultat martorul, dupa care mi-a zis ca exista si o intampinare. Eu n-am primit nimic in posta, doar ma gandesc ca se facea cu confirmare de primire!

(Mai este la dosar un raport al politistului, in care scrie tot felul de vorbe sub forma de citat, pe care eu nu le-am spus; ba mai mult, scrie ca ar mai fi oprit o masina, si respectivul ar fi zis ca sa nu-l puna martor sa umble prin tribunale; tot politistul mai spune in raport ca as fi fost singura in masina...)

La urmatorul termen l-a citat totusi pe asa-zisul martor al politistului, din oficiu (eu am acceptat, fiindca am fost intrebata, fiindca sunt chiar curioasa cum arata omul ala care vine sa minta ca m-a vazut ca am trecut pe rosu!).

Eu trebuie sa mai depun ceva? am facut plangerea, am dus martor,...raspuns la intampinare n-am facut, fiindca n-am primit-o, decat atunci la primul termen. Mai pot face vreo adresa in care sa dezmint ce scrie in intampinare si in raport? mai sunt in termen?

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc frumos!

Cu respect,
Mari
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:18, 22 Februarie 2012
Intampinarea este document care se redacteaza intr-un singur exemplar pentru instanta
Fiind parte in proces,se impune sa studiati atent la arhiva continutul intampinarii pentru a va putea asigura apararile necesare
In raport de continutul intampinarii ,aveti dreptul sa formulati precizari pe care sa le depuneti fie cu 5 zile inainte de termenul de judecata ,fie direct la completul de judecata
Puteti formula intampinare la cele aratate de politie in probatiunea contraventiei , in termenul legal .
Intampinarea scrisa , o puteti depune dupa citirea dosarului in functie de pozitia organului de politie.
In functie de cele declarate de martorul propus de politie , puteti formula impotriva acestuia plangere penala pentru marturie mincinoasa , in situatia in care acesta va face declaratii neadevarate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc pentru raspunsuri!
Deci pot sa formulez o adresa cu precizari asupra intampinarii si raportului (depuse doar la dosar, necomunicat mie), si aceasta adresa sa o depun la urmatorul termen, cand va veni sau nu, martorul citat din oficiu....? Am inteles bine, nu?
(Nu ma gandesc la acuzatii de marturie mincinoasa, fiindca nici n-as avea cu ce sa le probez, era noapte, alti martori de pe strada n-am oprit ... sper doar ca el sa spuna sincer ce-a vazut, insa eu nu l-am vazut decat oprit mult in spatele meu, mi-e greu sa cred ca el a vazut exact momentul in care am trecut la semafor...dar fiind din aceeasi localitate cu politistul, presupun ca s-au cunoscut, si poate pe el nu l-a amendat pe motiv sa fie martor in cazul meu...e doar o presupunere).
Daca martorul propus de catre agentul constatator nu a fost prezent cu ocazia constatatrii contraventiei , trebuia sa dovediti acest lucru cu martorul audiat de dvs in combaterea motivelor invocate in procesul verbal.
In functie de cele care vor fi aratate de martorul politiei in declaratia sa ,aduceti cu dvs din nou martorul prezent la constatare si solicitati instantei sa dispuna ca declaratia acestuia sa fie completata pe problema prezentei sau a lipsei de la fata locului a unor /unei alte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala ContSters126381 ContSters126381 Buna ziua . Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - martorul meu poate fi acuzat de marturie mincinoasa? marius00 marius00 Mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie! Eu am vazut ca era galben! I-am actionat in judecata! Eu am si un martor care era cu mine in ... (vezi toată discuția)
Buna seara DamianDiana DamianDiana Vreau sa va cer opinia autorizata in legatura cu o problema;in cursul zilei de astazi mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 2 luni pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)