avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI - RECURS

Buna ziua,

Va cer din nou sfatul referitor la o situatia mea cu plangerea contraventionala.
Am depus plangere impotriva procesului verbal la Judecatoria Sibiu dupa cum era indicat pe PV, ;a primul termen in SIbiu, a fost declinata competenta catre Judecatoria Saliste (tribunalul Sibiu), si am fost chemat in instanta timp de 3 termene. In primele 2 am fost amanat : 1. s-au citat martorii, 2. nu au venit martorii s-au rechemat iar in termenul 3. nu am mai reusit sa ajung in timp, dar mi s-a spus (de catre politistul din sala) ca a venit doar 1 martor (acela care sustine politia ca a fost martor ca nu vreau sa semnez PV-ul). Mai aparea un martor in dosar si anume cel pe care l-am depasit, identificat ulterior de politie, dar acel martor nu s-a prezentat pe motiv ca nu e in tara. Am primit rezolutie "Respinegera plangerii cu drept de recurs". Cum se poate asa ceva cand s-au in dosar se vedeau clar urmatoarele :
- Am fost oprit in Miercurea Sibiului la 5 km de locul unde se spune ca am depsait, lucuru relatat si de agent in raportul anexat la dosar. Dar in PV scrie ca PV-ul a fost intocmit la 100 de m de locul contraventiei (Apoldu de sus). Clar se vede ca nu a fost respectat art. 16
- Masina depasita nu a fost oprita
- Nu exista dovada foto sau video
- Nu a existat nici macar acel martor
Cred ca si judecatorul da sentinte dupa cum se trezeste dimineata. Sa fie oare ca am lispit la ultimul termen ?
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez la recurs ?
Unde il depun (tot la Juedactoria Saliste ?) ?
In cat timp pot sa il depun ? Solutia s-a postat pe site joi 11.03.2010, iar termenul a fost la 10.03.2010.
Cum trebuie sa il formulez ?

NOTA SUBSOL :

Primul subiect trimis pe aocat net

"Astazi, pentru prima data in viata mea am fost oprit de un echipaj de politie (1 singur motociclist), dinspre Sibiu spre Deva. Politistul m-a oprit in localitate Miercurea Sibiului, si mi-a spus ca in localitatea Apoldu de Jos (aflata la 5 km de Miercurea Sibiului), am depasit un alt autoturism pe linia continua. Eu stiu sigur ca nu am facut aceasta manevra, si normal ca i-am spus asta si l-am rugat sa imi prezinte dovada foto sau video, la care mi-a raspuns ca nu are. In cazul acesta i-am spus ca nu semnez nici un proces verbal, si macar sa imi prezinte martorul (cel pe care l-am depasit). A asteptat vreo 10 minute sa apara martorul (autoturismul asa zis depasit) si acesta nu si-a facut aparitia (normal). El a continuat si mi-a facut procesul verbal pentru depasire neregulamenatra. Am spus ca la mentiuni sa scrie ca "Nu sunt de acord cu cele mentionate mai sus, si ca nu am efectuat aceast manevra de depasire", a scris, apoi eu am refuzat sa semnez procesul verbal. El mi-a spus ca trebuei sa opreasca un martor , l-am intrebat "Martor la ce ?", el mi-a spus ca "Matror ca nu vreti sa semnati". A oprit un autoturism (caruia i-am retinut numarul si marca), si m-a intrebat de fata cu soferul daac semnez, am zis "NU" si mi-a dat actele, mai putin permisul, si o dovada pentru 15 zile. Mentionez ca era singur in masina, la fel si politistul.
Eu sunt din Deva, procesul verbal e inca l-am politie pentru ca nu mi l-a dat daca nu am semnat, ce fac daca nu vine acasa in cele 15 zile in care e valabila dovada. Mi-a zis cineva sa merg la politie (Sibiu) sa cer o copie dupa procesul verbal, si sa fac contestatie pe baza copiei. E ok ?
Va cer sfatul, deoarcere nu ma pricep la astfel de situatii pentru ca nu m-am mai lovit de asa ceva, si as vrea sa fac o contestatie pentru ca am avut parte de un abuz grosolan al oragnelor de politie. Ma puteti ajuta, cu vreun model de contestatie, baza legala, pasi de urmat ? Am sanse de reusita ?"
Multumesc pentru ajutor !
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si a fost consemnata contraventia
ynocentta a scris:
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si a fost consemnata contraventia

Utilizatorul intreaba despre recurs, dvs. ii spuneti sa conteste procesul verbal de contraventie. S-a pronuntat instanta de fond!

@syca_m

Tremenul de formulare a motivelor de recurs este de 15 zile libere de la data comunicarii hotararii instantei de fond. Prin urmare, n-are importanta cand s-a pronuntat instanta si nici cand a fost postata solutia pe portalul instantelor judecatoresti.

Puteti depune motivele de recurs si direct la Tribunalul Sibiu dar, pentru ca acestea sa fie inaintate instantei de recurs impreuna cu dosarul de fond, depuneti-le la Judecatoria Saliste.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Formulati recurs in 15 zile libere de la data primirii hotararii si depuneti atasat la acesta o copie din care sa rezulte -cu dovez(biltele martorului dus-intors,etc)i- imposibilitatea prezentarii martorului,aratati ca instanta a luat dosarul in pronuntare ,inainte sa se incheie sedinta de judecata,audiind numai martorul propus de politie(cel care a semnat procesul verbal)nu si martorul dvs,care a venit mai tarziu odata cu dvs.,in afara martorului aflat in imposibilitate de prezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru 30 de zile - abuz al politiei syca_m syca_m Buna ziua, Astazi, pentru prima data in viata mea am fost oprit de un echipaj de politie (1 singur motociclist), dinspre Sibiu spre Deva. Politistul ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - primul termen syca_m syca_m Buna ziua, Tin sa va mulumesc pentru sfaturile date legate de subiectul[i] \"Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI\"[/i]. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere permis georgele georgele am fost oprit de un agent de politie pentru o asa zisa depasire pe axul longitudinal dublu,cu un martor ocular semnalat in procesul verbal de agent.In fapt ... (vezi toată discuția)