avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI

Buna ziua,

Astazi, pentru prima data in viata mea am fost oprit de un echipaj de politie (1 singur motociclist), dinspre Sibiu spre Deva. Politistul m-a oprit in localitate Miercurea Sibiului, si mi-a spus ca in localitatea Apoldu de Jos (aflata la 5 km de Miercurea Sibiului), am depasit un alt autoturism pe linia continua. Eu stiu sigur ca nu am facut aceasta manevra, si normal ca i-am spus asta si l-am rugat sa imi prezinte dovada foto sau video, la care mi-a raspuns ca nu are. In cazul acesta i-am spus ca nu semnez nici un proces verbal, si macar sa imi prezinte martorul (cel pe care l-am depasit). A asteptat vreo 10 minute sa apara martorul (autoturismul asa zis depasit) si acesta nu si-a facut aparitia (normal). El a continuat si mi-a facut procesul verbal pentru depasire neregulamenatra. Am spus ca la mentiuni sa scrie ca "Nu sunt de acord cu cele mentionate mai sus, si ca nu am efectuat aceast manevra de depasire", a scris, apoi eu am refuzat sa semnez procesul verbal. El mi-a spus ca trebuei sa opreasca un martor , l-am intrebat "Martor la ce ?", el mi-a spus ca "Matror ca nu vreti sa semnati". A oprit un autoturism (caruia i-am retinut numarul si marca), si m-a intrebat de fata cu soferul daac semnez, am zis "NU" si mi-a dat actele, mai putin permisul, si o dovada pentru 15 zile. Mentionez ca era singur in masina, la fel si politistul.
Eu sunt din Deva, procesul verbal e inca l-am politie pentru ca nu mi l-a dat daca nu am semnat, ce fac daca nu vine acasa in cele 15 zile in care e valabila dovada. Mi-a zis cineva sa merg la politie (Sibiu) sa cer o copie dupa procesul verbal, si sa fac contestatie pe baza copiei. E ok ?
Va cer sfatul, deoarcere nu ma pricep la astfel de situatii pentru ca nu m-am mai lovit de asa ceva, si as vrea sa fac o contestatie pentru ca am avut parte de un abuz grosolan al oragnelor de politie. Ma puteti ajuta, cu vreun model de contestatie, baza legala, pasi de urmat ? Am sanse de reusita ?
Maine dimineata merg la Sibiu sa iau copia dupa procesul verbal, as fii recunoscator daca as primii un raspuns pana atunci.
Multumesc !
Cu stima !
Marius A.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:34, 30 Septembrie 2009
Procesul verbal de contraventie se comunica potrivit legii in termen de o luna, deci este foarte posibil sa nu il primiti in 15 zile. Puteti sa solicitati o copie certificata de la organul de politie care l-a intocmit, si in baza acestei copii sa formulati plangerea. Dupa ce inregistrati plangerea va trebui sa obtineti un certificat de grefa in baza caruia sa va recuperati permisul.
Contestatia o depuneti la Judecatorie, pentru a obtine si cetificatul de grefa. De fapt puteti sa depuneti contestatia si cererea de certificat in acelasi timp, pentru a obtine certificatul in aceeasi zi.
ca sa va dumeriti ce si cum aveti de facut este bine sa cititio OG 2/2001 (actualizata) privind regimul juridic al contraventiilor.
Si dupa ce aveti procesul verbal verificati in primul rand daca sunt respectate dispozitiile art 16 si 17 din OG 2/2001....daca nu au fost respectate, se cere nulitatea procesului verbal. de asemenea solicitati in instanta ca agentuil constatator sa faca dovada celor mentionate in procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru 30 de zile - abuz al politiei - recurs syca_m syca_m Buna ziua, Va cer din nou sfatul referitor la o situatia mea cu plangerea contraventionala. Am depus plangere impotriva procesului verbal la ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere permis georgele georgele am fost oprit de un agent de politie pentru o asa zisa depasire pe axul longitudinal dublu,cu un martor ocular semnalat in procesul verbal de agent.In fapt ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - primul termen syca_m syca_m Buna ziua, Tin sa va mulumesc pentru sfaturile date legate de subiectul[i] \"Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI\"[/i]. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)