avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere Contraventionala - PRIMUL TERMEN
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere Contraventionala - PRIMUL TERMEN

Buna ziua,

Tin sa va mulumesc pentru sfaturile date legate de subiectul "Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI". M-am prezentat la primul termen.
Acolo am studiat dosarul, si am cosntatat urmatoarele. Desi in procesul verbal locul intocmirii acestuia si locul savarsirii faptei coincid adica Apoldu de Sus, eu am fost oprit in Miercurea Sibiului (la o distanta de 5 km) deci constat o incalcare a art.16 din OG2/2001 actualizata, alin.1. Apoldu de sus apartine de Judecatoria Sibiu, si acolo este indicat pe procesul verbal sa fac plangere. Asa am si facut.
Plangerea mea indica faptul ca am fost oprit in Miercurea Sibiului si nu in Apoldu de Sus.
Miercurea Sibiului apartine de Judecatoria Saliste.
Pe referatul agentului se indica faptul ca am fost oprit in Miercurea Sibiului.
Politia mai prezinta urmatoarele probe :
1.O declaratie luata ulterior de la cel pe care agentul zice ca l-am depasit si care indica ca l-as fii depasit. Dar aici apare o eroare : In procesul verbal, si in intampinarea politiei numarul celui pe care zice ca l-am depasit este..UXC, iar in declaratia lui si referatul agentului este UYC.
2. Apar si datele unui martor, care nu a fost defapt acolo.
Politia cere mai cere : "Pe cale de exceptie invocam necompetenta teritoriala a jud. Sibiu si solicitam declinarea de competenta in favoarea Jud. Saliste"
Fiind in timpul serviciului si avand numarul de dosar 60, am solicitat amanarea fara discutii pentru angajarea unui aparator, pentru ca timpul nu imi permitea sa astept 3-4 ore.
Cand s-a ajuns la mine judecatoarea mi-a zis ca sa las instantsa isi spuna punctul de vedere, si ca nu o sa fie nimic irevocabil, si mi-a zis ca pot pleca.
Cand am verificat pe internet am gasit urmatoarea Solutie data la data de 26.11.2009 "Admite exceptia de necompetenta teritoriala absoluta de catre intimata. Declina competenta de solutionare a plangerii, in favoarea Judecatoriei Saliste. Cu recurs".
Intrebarile mele sunt :
1. Ce sa fac acum ? Care e pasul urmator ? Astept sau fac recurs ?
2. Daca pe procesul verbal, scrie clar Judecatoria Sibiu si nu indica nimic despre Miercurea Sibiului si Judecatoria Saliste, nu ar fii trebuit sa fie anulat pentru lipsa de procedura conform art.16 din OG2/2001 actualizata, alin.1?
3. Ce inseamna "Cu recurs" ? Sa contest decizia de declinare a competentei ? In cate zile pot face asta ?
4. De ce nu mi-a fost amanat dosarul pentru angajare de aparator ?
5. In acest caz trebuie sa imi vina o noua citatie ?

Va rog mult de tot sa ma ajutati.

Cu stima !

Marius A.

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:21, 2 Decembrie 2009
1. este decizia dvs.
2. teoretic ba da, insa Jud. Sibiu a considerat ca nu este competenta sa analizeze nimic in cauza, deci nici sa anuleze p-v.
3. da, ar insemna sa contestati incheierea de declinare de competenta. 15 zile de la comunicare.
4. pentru ca judecatoria s-a considerat necompetenta, iar exceptia de necompetenta primeaza in fata cererii de amanare (instanta care nu este competenta nu poate decide sa amane cauza pe care nu ar putea-o judeca)
5. va va veni o noua citatie de la Jud. Saliste.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
smeagull, utilizator
Chiar daca faceti recurs impotriva sentintei judecatoriei de declinare de competenta nu veti avea castig de cauza.
Dar formulati-va apararile si invocati aceste motive la judecatoria Saliste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru 30 de zile - abuz al politiei - recurs syca_m syca_m Buna ziua, Va cer din nou sfatul referitor la o situatia mea cu plangerea contraventionala. Am depus plangere impotriva procesului verbal la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru 30 de zile - abuz al politiei syca_m syca_m Buna ziua, Astazi, pentru prima data in viata mea am fost oprit de un echipaj de politie (1 singur motociclist), dinspre Sibiu spre Deva. Politistul ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere permis georgele georgele am fost oprit de un agent de politie pentru o asa zisa depasire pe axul longitudinal dublu,cu un martor ocular semnalat in procesul verbal de agent.In fapt ... (vezi toată discuția)