avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de prestari servicii

buna! eu am deschis o intreprindere individuala si ulterior am aflat ca nu ma pot angaja,ci pot doar sa fac un contract de asigurat cu statul. Eu doream sa ma pot angaja la firma mea ca si consilier juridic,pentru a-mi merge vechimea in domeniu...mai exact cei 5 ani care-ti permit apoi sa dai examenul de notar.
doresc sa stiu daca incheind un contract de prestari servicii cu o firma care are nevoie de consilier juridic,dar nu cu carte de munca, pot face dovada peste 5 ani a faptului ca am lucrat in domeniul juridic.
am dreptul sa sustin examenul de notar ,dupa 5 ani de experienta in domeniul juridic,daca acest lucru nu rezulta din cartea de munca. deoarece in cartea de munca apar acum in calitate de asigurat. nu doresc sa ma angajez ca si consilier juridic,vreau sa lucrez in baza contractului de prestari servicii.
eu mi-am deschis o afacere unde am inserat 2 coduri CAEN: activitati ingrijire copii,precum si consultanta in management si afaceri.
eu ma ocup de un BEFORE & AFTER SCHOOL.Apropo, daca aveti copii..si sunteti din brasov,va astept la programul meu :) se adreseaza copiilor de clasele 1-8.
a ma angaja ca si consilier juridic la o firma presupune program de munca normal,ceea ce eu nu pot.
Deci ,care este alternativa pentru a-mi merge vechimea in domeniul juridic,dar sa ma pot ocupa in acelasi timp si de afacerea mea?
va doresc o zi buna!
astept un raspuns:)
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:28, 4 Octombrie 2009
Art. 2.
Consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii.

Art. 3.
(1) Consilierul juridic numit in functie are statutul functionarului, potrivit functiei si categoriei acesteia.
(2) Consilierul juridic angajat in munca are statut de salariat.
Avand in vedere ca acestea sunt cele doua forme de exercitare a profesiei, doar asa puteti capata vechimea necesara.
Puteti sa va angajati si la o alta societate ... Codul muncii prevede cumulul de functii.
Trebuie sa aveti un contract de munca pentru a dobandi vechime in specialitate.
Un contract de prestari servicii are un alt regim juridic .
Aveti grija cu 6910. banuiesc ca l-ati ales pe acesta deoarece nu se putea pe 7022. Din ce am auzit eu se vor face niste controale pe tema asta.E doar un zvon dar fara foc nu iese fum...


angajare chiar cu o ora pe zi la o firma.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
dorians, utilizator
Am ales CAEN 7022...si mi s-a aprobat.
si ati auzit bine...sunt probleme cu celalalt cod,de aceea am bagat 7022.
multumesc :)

Alte discuții în legătură

Cod caen activitati consultanta catalinapotarniche catalinapotarniche Buna ziua. Incerc sa aflu raspuns la doua intrebari. 1. Ce cod caen pot folosi pentru consultanta in vederea obtinerii brevetului/licentei in turism, ... (vezi toată discuția)
Economist - infiintare firma roxichifor roxichifor Buna ziua, Suntem 3 fete ( un consilier juridic, un economist si un avocat), care dorim sa deschidem o societate comerciala, avand ca obiect principal de ... (vezi toată discuția)
Contract consultanta???? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare: ce activitati pot face obiectul unui contract de consultanta? (activitatea principala este COD CAEN 7022 - Consultanta ptr ... (vezi toată discuția)