avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer de la un departament la altul al unui ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer de la un departament la altul al unui functionar public

Buna ziua,

Sunt functionar public la primaria sectorul 2, Bucuresti. As dori sa ma transfer de la un departament la altul, avand ca motiv starea de sanatate.
Cum se intocmeste o astfel de cerere? Mai exact, ce articol si lege trebuie sa mentionez in cerere care sa justifice din punct de vedere legal transferul la un alt departament care ma solicita mai putin (stres mai putin), eu avand in prezent afectiuni care au la baza stresul.
Exista vreo lege sau vreun articol din lege care sa prevada un astfel de transfer? As dori ca cererea pe care o depun sa fie cat mai completa si corecta.
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:59, 24 Ianuarie 2014
de transfer nu poate fi vorba, ci doar de mutarea (definitiva sau temporara) in cadrul altui compartiment sau a altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice, care se poate dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, la solicitarea motivata a functionarului public, daca starea de sanatate a acestuia, dovedita cu certificat medical, emis de organele de specialitate in domeniu, nu ii mai permite fp sa-si desfasoare activitatea in acel compartiment. In acest caz, mutarea se va face pe o functie publica vacanta, de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, sau pe o fp de nivel inferior, pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului, si numai daca fp este apt profesional sa-si duca la indeplinire atributiile aferente functiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)
Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)