avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune kilometraj masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune kilometraj masina

Buna seara , am cumparat o masina de la cineva cu 148100 km , am intrebat daca sunt km reali ? am 3 martori care au fost acolo si au vazut km scris pe bord , azi am vazut istoricul masinii la reprezentanta VW , si surpiza , masina in 2007 avea 149800 km . Va rog sa- mi spuneti ce pot face , nu vreau sa las asa lucruriile , am contract legal cu vanzatorul , ( am si de mana si original ) Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: kzoli , utilizator 14:53, 26 Ianuarie 2014
Buna seara,
Puteti fie sa reziliati contractul sau sa solicitati restituirea unei parti din bani.
Daca nu se poate nici una nici alta atunci puteti formula plangere penala impotriva vanzatorului.
Buna seara,

Subscriu la ceea ce a scris domnul Av. Kiritescu, cu urmatoarele precizari:
In principiu, daca alegeti calea penala, cheltuielile vor fi mai mici (actiunea nu se timbreaza si este mult mai usor sa va afirmati drepturile in lipsa unui avocat), iar timpul de solutionare a cauzei ar trebui sa fie mai scurt. Cu toate acestea exista riscul unei solutii de neincepere/scoatere/incetare a urmaririi penale, consecinta principala fiind ca dumneavoastra va trebui sa introduceti actiunea la instanta civila, iar perioada de timp in care s-a desfasurat urmarirea penala sa fie pierduta.
La instanta civila consider ca actiunea pe care o puteti introduce este una in anulare (nu in rezolutiune), pe motiv de dol, putand cere daune interese si anularea contractului sau reducerea pretului pe care l-ati platit. De mentionat este faptul ca actiunea va trebui timbrata si este de preferat sa fiti asistat de catre un avocat.

Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
Gaby811, utilizator
Buna seara,
Actiunile penala ca si cea civila pot dura. In penal nu platiti taxa de timbru dar durata poate fi mai mare.
In actiunea civila aveti sansa sa se finalizeze mai repede chiar daca veti plati taxa de timbru. Ulterior o puteti recupera ca fiind cheltuieli de judecata.
in penal nu cred ca aveti sanse de reusita, 148100 km versus 149800 km intra la 18 indice 1 pe lipsa de pericol social.... procurorul trimitandu-va in civil pentru despagubiri. Cel mai bine sa ii mai cereti inapoi din suma, si daca nu vrea sa apelati la instanta civila, insa aici trebuie sa parcurgeti o sedinta de informare privind medierea, si doar apoi sa faceti cererea de chemare in judecata si sa o timbrati in functie de suma pe care o cereti ca si reducere de pret.
Dak masina dvs avea 149000 in 2007 probabil k acum are peste 300000 reali.greseala dupa parerea mea e k nu ati verificat inainte sa dati banii p ea,iar tot dupa parerea mea bisnitarul e absolvit de orice vina deoarece ar spune k nu a stiut nici el.
Ar trebui sa incercati sa vb cu el sa va mai dea niste bani inapoi si dak nu este de acord,in cel mai rau caz sa platiti un avocat sa-i faca o instiintare precum k aveti pretentii la suma de...si dak nu o va restitui il veti trimite in judecata.
nu recomand un proces,lung si costisitor din care s-ar putea sa nu castigati nimic

Alte discuții în legătură

Contract v-c dacia logan, km dati inapoi de intermediar ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Am cumparat zilele trecute o masina Dacia Logan 2007-98600km de la un intermediar, al doilea proprietar al masinii de 2 sapt. Totul mergea ... (vezi toată discuția)
Bun găsit tuturor! am cumpărat de curând o mașină înmatriculată ... florinm. florinm. Bun găsit tuturor! Am cumpărat de curând o mașină înmatriculată în România. După îndeplinirea tuturor formalităților și după ce am ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)