avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bun găsit tuturor! Am cumpărat de curând o mașină ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bun găsit tuturor! Am cumpărat de curând o mașină înmatriculată ...

Bun găsit tuturor!
Am cumpărat de curând o mașină înmatriculată în România. După îndeplinirea tuturor formalităților și după ce am înmatriculat-o pe numele meu, am descoperit faptul că indexul odometrului (kilometrajul) a fost dat înapoi cu aproape 100000 km de către fostul proprietar, care este agent economic.
În afară de schimbarea unor consumabile (distribuție, ulei și filtre, anvelope), mașina este în stare bună, i-am făcut toate verificările posibile în service și chiar nu are probleme tehnice. Din acest motiv, aș vrea să păstrez mașina, dar în situația noului kilometraj, consider că prețul plătit pentru mașină a fost prea mare.
În aceste condiții, pot să-i fac fostului proprietar plângere penală pentru înșelăciune și să mă constitui parte civilă în cadrul procesului penal, cu solicitarea de restituire a 50% din prețul pe care l-am plătit pentru mașină? Precizez că dețin documentul oficial care dovedește falsificarea indicației odometrului.
Dacă se poate, v-aș ruga să nu postați comentarii de genul „de ce n-ai verificat mai atent datele mașinii înainte de a o cumpăra?”, fiindcă sunt perfect conștient de această scăpare și mi-o asum integral.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 15:16, 21 Noiembrie 2022
Buna ziua,
... da, puteti sa-i faceti si plangere penala... dar, din punctul meu de vedere eu as vedea o cauza civila, nu penala.

Poate ar fi bine sa consultati inainte un avocat, avand actele in fata, pentru a analiza, de comun acord, ce cale juridica ar fi mai bine de urmat, prin raportare la avantaje si dezavantaje.

Problema este ca timpul curge in defavoarea dvs. indiferent ce cale ati alege, deci trebuie sa va grabiti, daca doriti sa faceti ceva.
Cum demonstrati ca vanzatorul este autorul modificarii kilometrajului ??
Foarte simplu. Modificarea kilometrajului apare în raportul de la RAR cu privire la inspecțiile tehnice periodice. La ITP-ul din 2020, kilometrajul din documentul OFICIAL este cu peste 90000 km mai mic decât cel de la ITP-ul din 2018. Pentru acest fapt, responsabilitatea este a deținătorului legal al autoturismului din acea perioadă, întrucât îmi este imposibil să cred că cei de la stația ITP ar fi putut să facă așa ceva.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
florinm., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie la vanzare masina cflorin39 cflorin39 Buna ziua Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune kilometraj masina laszlorobert laszlorobert Buna seara , am cumparat o masina de la cineva cu 148100 km , am intrebat daca sunt km reali ? am 3 martori care au fost acolo si au vazut km scris pe bord , ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)