avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme bunuri comune

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta legata de bunurile comune ramase dupa divort
Asadar, dupa divort a existat o conventie verbala intre mine si fosta sotie ca ea sa poata folosi in continuare masina si sa ramana sa locuiasca o perioada in apartament, toate astea pana la o intelegere a noastra cu privire la impartirea bunurilor.
Apartamentul este luat cu credit de la banca si achitat doar intr-o foarte mica proportie, masina la fel. Impreuna am mai avut inca 2 credite de nevoi presonale, neachitate in momentul divortului. Creditul de apartament- pe numele ei, creditul masina- pe numele meu, celelalte 2 credite - pe numele ei (credit card si descoperire cont)
De la inceputul divortului (decembrie 2007) si pana in august 2008 fosta sotie a locuit cu copilul in apartament, apoi s-a mutat. Pana in acest moment toate ratele la cele 4 credite au fost platite de ea, urmand ca la vanzarea apartamentului sa facem calculele si ceea ce imi revine mie ca obligatii de plata sa opreasca din partea ce mi se cuvine mie din vanzarea apartamentului.
Doar ca acum, la niste calcule preliminare, ea sustine ca ratele la masina si apartament trebuiau platite in comun, inclusiv pe durata cat ea le-a folosit in exclusivitate (odata cu inceperea divortului in dec 2007 eu am plecat din apartament), ba chiar si impozitele aferente acestora.
Fosta sotie isi mentine pretentiile asupra sumei de vanzare a apartamentului, chiar daca acestea sunt absurde in acest moment pe piata imobiliara. Ce se intampla cand fostii soti nu cad de acord asupra sumei de vanzare a unui bun comun?
Va rog sa-mi spuneti, in cazul unui partaj, cum se procedeaza in toata aceasta situatie? Ce anume mi-ar reveni mie de plata, cum anume etc?
Si cat costa de fapt un proces de partaj?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
katharsis, utilizator
Cel mai recent răspuns: katharsis , utilizator 14:53, 13 Aprilie 2009
aveti doua posibilitati
1. incheierea unei tranzactii (la notar )
2. partaj prin instanta
Va sugeram sa contactati un avocat si dupa ce studiaza cauza de partaj, in toate detaliile, va intelegeti si la onorariu.
succes
Va multumesc pt raspuns, dar va rog sa detaliati putin, ce ar presupune acea tranzactie, respectiv partaj prin instanta.
Cand am intrebat la costul unui partaj, nu ma refeream la onorariu ci la taxe timbru, expertiza etc...
Multumesc
Revin cu ceva completari: fosta doreste sa incheiem un contract de vanzare-cumparare intre noi pentru masina, in asa fel incat prin suma care mi s-ar cuveni (1/2 din valoarea masinii) sa se stinga practic "datoria" pe care as avea-o la ea datorita ratelor de la credite, impozite si alte taxe.
E normal ca eu sa fiu pus sa platesc 1/2 din rate si impozite la casa si masina in conditiile in care ea le-a folosit in exclusivitate de la inceperea divortului pana acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj emp2010 emp2010 Buna seara, Am terminat un procesul de divort inceput in nov.2010, si urmeaza sa deschid procesul de partaj. Dinaintea casatoriei, respectiv 1997, am un ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa divort micutam micutam in timpul casatoriei cu sotul meu am facut niste credite de nevoi personale la mai multe banci in valoare totala de vreo 40000 ron,doua credite pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)