Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta legata de bunurile comune ramase dupa divort
Asadar, dupa divort a existat o conventie verbala intre mine si fosta sotie ca ea sa poata folosi in continuare masina si sa ramana sa locuiasca o perioada in apartament, toate astea pana la o intelegere a noastra cu privire la impartirea bunurilor.
Apartamentul este luat cu credit de la banca si achitat doar intr-o foarte mica proportie, masina la fel. Impreuna am mai avut inca 2 credite de nevoi presonale, neachitate in momentul divortului. Creditul de apartament- pe numele ei, creditul masina- pe numele meu, celelalte 2 credite - pe numele ei (credit card si descoperire cont)
De la inceputul divortului (decembrie 2007) si pana in august 2008 fosta sotie a locuit cu copilul in apartament, apoi s-a mutat. Pana in acest moment toate ratele la cele 4 credite au fost platite de ea, urmand ca la vanzarea apartamentului sa facem calculele si ceea ce imi revine mie ca obligatii de plata sa opreasca din partea ce mi se cuvine mie din vanzarea apartamentului.
Doar ca acum, la niste calcule preliminare, ea sustine ca ratele la masina si apartament trebuiau platite in comun, inclusiv pe durata cat ea le-a folosit in exclusivitate (odata cu inceperea divortului in dec 2007 eu am plecat din apartament), ba chiar si impozitele aferente acestora.
Fosta sotie isi mentine pretentiile asupra sumei de vanzare a apartamentului, chiar daca acestea sunt absurde in acest moment pe piata imobiliara. Ce se intampla cand fostii soti nu cad de acord asupra sumei de vanzare a unui bun comun?
Va rog sa-mi spuneti, in cazul unui partaj, cum se procedeaza in toata aceasta situatie? Ce anume mi-ar reveni mie de plata, cum anume etc?
Si cat costa de fapt un proces de partaj?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
katharsis , utilizator
14:53, 13 Aprilie 2009