Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti cine are drept la mostenire in acest caz si in ce cote:
-persoana necasatorita si fara copii decedata intr-un accident de masina in Spania,lucra de mai multi ani acolo si avea asigurare;
-mama traieste, tatal este decedat, dar are o sora consangvina.
Din cate stiu eu asigurarea ar trebui sa se imparta intre mama si sora consangvina, dar va rog pe dumneavoastra sa ma lamuriti.
Va multumesc anticipat!
Bună seara, conform art. 978 C.C., în cazul în care ascendenţii privilegiaţi ( mama) vin la moştenire în concurs cu colateralii privilegiati ( fraţi sau surori), moştenirea se împarte între aceştia în funcţie de numărul ascendenţilor privilegiaţi care vin la moştenire.
- în cazul în care la moştenire vine 1 singur părinte ( cum este cazul nostru ), acesta va culege 1/4, iar colateralii privilegiaţi ( sora ), indiferent de numărul lor, vor culege 3/4.
Fraţii şi surorile defunctului pot fi din căsătorie, din căsătorii diferite şi din adopţie - aici se includ numai fraţii şi surorile defunctului din adopţia cu efecte depline.
Cota mostenire
Lucky63
Buna seara!
As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)