buna va rog mult sa ma ajutati . tema pentru licenta mea este" specificul raspunderi patrimoniale in dreptul munci in comparatie cu specificul raspunderi patrimoniale in dreptul comun si eu am tot cautat si nu gasesc acceva decat in dreptul munci eu am facut cuprinsul asta . va rog sa ma sfatuiti daca este bine sau nu
CUPRINS
CAPITOLUL I
NOŢIUNI GENERALE PRIVIND RÃSPUNDEREA PATRIMONIALÃ.......5
1.1. Definiţia răspunderii patrimoniale (noţiune)...........................................5
1.2. Natura juridică...........................................................................................6
1.3. Reglementare internă.................................................................................7
1.4. Trăsăturile răspunderii patrimoniale.......................................................8
CAPITOLUL II
RÃSPUNDERE PATRIMONIALÃ ªI ALTE TIPURI DE RÃSPUNDERE JURIDICÃ.............................................................................................................11
2.1. Răspunderea patrimonială şi răspunderea civilă contractuală...........11
2.2. Răspunderea patrimonială şi răspunderea civilă delictuală................12
2.3. Comparaţie între răspunderea civilă delictuală şi răspundera civilă contractuală......................................................................................................14
2.4. Răspunderea patrimonială şi răspunderea materială...........................21
2.5. Răspunderea patrimonială şi răspunderea pentru daune morale.......23
CAPITOLUL III
RÃSPUNDEREA PATRIMONIALÃ A ANGAJATORULUI FAŢÃ DE SALARIAŢI..........................................................................................................27
3.1. Noţiune.......................................................................................................27
3.2. Natura juridică a răspunderii patrimoniale a angajatorului...............28
3.3. Condiţiile răspunderii patrimoniale a angajatorului............................30
3.4. Cazurile în care angajatorul răspunde patrimonial..............................39
3.5. Cauze de nerăspundere patrimonială.....................................................41
3.6. Caracteristici ale răspunderii angajatorului faţă de salriaţii săi.........45
3.7. Modalităţi de recuperare a prejudiciului...............................................47
3.7.1. Prin acordul părţilor........................................................................47
3.7.2. Prin intermediul instanţelor de judecată.......................................54
CAPITOLUL IV
SOLUŢIONAREA LITIGIILOR PRIVIND OBLIGAREA ANGAJATORULUI LA RÃSPUNDEREA PATRIMONIALÃ......................60