Stimati domni/ doamne,
Va rog mult sa ma ajutati, deoarece iar trebuie sa duc lupte, parca nesfarsite, cu CAS-ul. Dupa ce mi-am achitat in 2012 la zi datoriile pe care am fost instiintata ca le am catre stat, am stat linistita in concediul de crestere a copilului. In decembrie 2013 am primit o noua instiintare de la CAS ca am datorii neachitate catre CAS din anul 2010, conform legii 95/2006. Acum cunosc legea respectiva, insa in 2012 eu mi-am achitat datoriile catre stat conform deciziilor de impunere de la CAS (am deciziile si chitanta) si mi s-a spus ca totul este la zi. La momentul respectiv am avut de platit o suma mult mai mica decat mi se impune acum sa platesc. Nu m-am sustras niciodata de la plata datoriilor catre stat. Sunt complet socata, nu de faptul ca CAS a facut greseli de calcul in prima faza, ci de faptul ca suma pe care am platit-o cand mi s-a spus ca sunt la zi cu datoriile nu a fost scazuta din suma pe care acum sunt acuzata ca nu am achitat-o si mai am si majorari si penalizari, de parca nu as fi platit niciodata nimic. Am inteles ca s-au facut calcule gresite, ca am platit mai putin decat ar fi trebuit, dar la momentul respectiv eu am platit totul conform deciziilor si situatiilor intocmite de CAS si am dovezi in acest sens. Suma achitata nu a fost scazuta la refacerea calculelor si nu inteleg de ce, daca nu din vina mea s-a ajuns in aceasta situatie, trebuie sa platesc si majorari si penalizari... Cand am incercat sa lamuresc problema cu una dintre functionare, in loc sa se clarifice situatia am primit urmatorul raspuns, absolut socant: ^doamna, legea va obliga sa faceti plata si va mai informez si ca ati facut o declaratie falsa, cum ca in 2012 erati gravida fara sursa de venit. Declaratia es
te falsa, deoarece sunteti PFA si nu aveati autorizatia suspendata pe anul respectiv. Adica, mai mult sau mai putin, ^doamna noi va iertam pentru declaratia falsa si dvs. taceti si faceti plata^. Ceea ce doamna functionara a omis insa este faptul ca eu din iunie 2012 am fost gravida cu sarcina cu probleme, aflata in concediu medical, si am fost in imposibilitatea de a-mi desfasura activitatea ca PFA, deci nu am avut nicio sursa de venit. Ultima factura pe anul 2012 a fost facuta in mai. In iunie am intrat in concediu medical pana cand am nascut, in septembrie. Declaratia a fost facuta dupa ce am intrat in concediu medical. Mentionez ca in 2012 am fost atat PFA cat si salariata, dar contractul meu ca salariata a incetat din motive neimputabile mie, in timpul in care eram deja in concediu medical (s-a desfiintat punctul de lucru). Voi plati diferenta de bani rezultata dupa rectificare, insa nu mi se pare normal sa platesc majorari si penalizari si sa nu mi se ia in considerare plata facuta. Cat despre acuzatia de fals, cum poate fi declaratia mea considerata un fals, din moment ce eu am dovezi ca nu am avut nicio activitate, aflandu-ma in concediu medical?