avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Deschidere website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Deschidere website

Buna seara,

Urmeaza sa deschid un website cu 2 prieteni. O sa ne ocupam de graphic design si web development. ( pe scurt o sa vindem tot ce tine de website-uri, logo-uri ( embleme pentru firme ), etc.
Pe website o sa apara creatiile care le facem sau care sunt deja gata vandute. Site-ul pe care urmeaza sa il deschid o sa detina licenta de copyright ( [ link extern ] ).

Problema este ca eu vreau sa evit momentan deschiderea unei firme, sau cel putin nu in momentul de fata. Daca o sa lucram decat online, crede-ti ca putem sa avem probleme ?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
DobreMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 00:31, 24 Ianuarie 2014
Poate ca nu o sa aveti probleme,deocamdata cu Fiscul,dar clientii dvs.probabil ca vor solicita acte-facturi,chitante,etc.
Sincer eu nu as plati niciodata fara sa imi elibereze cineva un document de plata.
Daca solicitati si plati in avans nu stiu cine v-a accepta sa plateasca,iar de la celalalt capat al firului sau dincolo de chat nu stiti cine se ascunde.
Asa cum dvs.nu doriti sa platiti impozite la stat nici eu ca firma nu sunt dispusa ca firma sa platesc un impozit suplimentar doar pentru ca achizitionez ceva la "negru".
Mai reflectati!
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Eu nu imi fac griji fata de clienti. Aceasta nu este o problema.
Singura problema pe care o vad in momentul de fata este sa nu avem probleme cu legea.
Sunteti constient sper,ca nimeni nu va poate raspunde si garanta cu certitudine,atat timp cat comiteti evaziune fiscala.ca nu o sa aveti probleme cu legea,asa cum spuneti.
De ce nu incercat un PFA cu norma de venit?
Momentan mai am 2 ani pana termin facultatea si vroiam sa aman pana la absolvire.
In afara de a deschide firma sau PFA, alte posibilitati mai sunt?
DobreMarius, utilizator
Organizarea ca si PFA cu norma de venit cred ca este cea mai simpla forma de organizare,implica costuri destul de reduse.Astfel veti avea si o forma legala,fara riscuri.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două pfa-uri pe acelasi site? ankiutel ankiutel Buna, sunt web designer si dezvolt in colaborare cu un graphic designer un website pentru a ne prezenta serviciile de web design, graphic design, publicitate ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor asupra unui website ankiutel ankiutel Dezvolt un site web unde imi voi afisa serviciile de web design si grafic design pe care le prestez in calitate de persoana juridica. Din cunostintele mele, ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)