avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua ,am si eu o intrebare in cat timp se poate baga somajul din momentul inchiderii cartii de munca,in 30 de zile sau mai mult.multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:58, 13 Aprilie 2009
Daca depuneti actele la AJOFM in termen de 30 de zile de la desfacerea contractului de munca, veti beneficia de somaj incepand cu ziua urmatoare desfacerii. Daca depasiti acest termen, veti beneficia de indemnizatia de somaj de la data depunerii dosarului.
Numai sa nu intarziati prea multe luni ca s-ar putea sa nu mai indepliniti una din conditii: aceea de a avea 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.
amo_ki2000 a scris:

buna ziua ,am si eu o intrebare in cat timp se poate baga somajul din momentul inchiderii cartii de munca,in 30 de zile sau mai mult.multumesc

Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii contractului individual de munca , daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca, indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Potrivit dispoziţiilor art. 38 alin. 4 din Legea nr. 76/2002: termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi, adica depunerea cererii după expirarea acestui termen, nu va mai da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj. ;)
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere acte de somaj dabumihai dabumihai Buna ziua. Daca am depasit 30 de zile de la incetarea activitatii pana la depunerea dosarului la AJOFM pierd indemnizatia pe luna respectiva sau dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Somajul ContSters138896 ContSters138896 Buna seara!am si eu nista intrabari .Stiu ca pina 30 de zile trebuie sa pun dosarul pentru somaj.DACA nu pot sa pun dosarul numai dupa 30 zile nu am drept ... (vezi toată discuția)
Daca intarzii cu depunerea somajului kaii kaii Buna ziua, daca intarzii cu maxim o saptamana de depunere a somajului mai primesc somaj , sau macar o parte din el? (vezi toată discuția)