avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... termen depunere acte de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

termen depunere acte de somaj

Buna ziua. Daca am depasit 30 de zile de la incetarea activitatii pana la depunerea dosarului la AJOFM pierd indemnizatia pe luna respectiva sau dreptul de a primi ajutor de somaj? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:38, 28 Noiembrie 2009
Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii contractului individual de munca ,daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca , indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Art. 38. -(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj amo_ki2000 amo_ki2000 buna ziua ,am si eu o intrebare in cat timp se poate baga somajul din momentul inchiderii cartii de munca,in 30 de zile sau mai mult.multumesc (vezi toată discuția)
Somajul ContSters138896 ContSters138896 Buna seara!am si eu nista intrabari .Stiu ca pina 30 de zile trebuie sa pun dosarul pentru somaj.DACA nu pot sa pun dosarul numai dupa 30 zile nu am drept ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma! adrianbiti adrianbiti In baza prevederilor art.61 lit.c,am fost concediat.Incepand cu data de 07.01.2009,am incetat activitatea.Doresc sa inaintez dosar de somaj?Exista un termen ... (vezi toată discuția)