avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie privind modul de calcul al platii apei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie privind modul de calcul al platii apei calde si caldurii de catre asociatia de proprietari

Sunt locatar intr-un apartament cu 2 camere din Galati si de cateva luni platesc pentru mc de apa calda o suma enorma, de exemplu pe luna decembrie 2013 factura de apa calda pentru 38 mc este de 550,2 lei si pe scara s-au declarat 10 mc astfel incat s-a ajuns la un pret de 55 lei/mc., astfel ca eu platesc ptr 2 mc 110 lei, iar cei care nu declara au 0 lei.
Am contestat acest lucru la asociatie si nu mi s-a dat nici un raspuns ca s-ar luat vreo decizie.
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in acest caz.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 23:21, 31 Ianuarie 2014
Depinde de modul in care s-a stabilit sa se imparta pierderile de apa, in partea dreapta la "Documente utile" o sa gasiti mai multe modalitati de repartizare a pierderilor, poate la dumneavoastra a fost stabilit ca valoarea facturii sa se imparta la mc declarati de proprietari.
Cert este ca indiferent de modul de repartizare a pierderilor, factura emisa de furnizor trebuie repartizata si recuperata de la proprietari, nu se poate repartiza doar partial.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
ContSters241232, utilizator
De la asociatia de proprietari ce fel de decizie asteptati sa se decida ?.Ei administreaza spatiile comune , incheie contracte cu furnizorii si in functie de un regulament repartizeaza pe listele de plata niste consumuri. Ceea ce se intampla in apartamente... .
De la asociatia de proprietari ce fel de decizie asteptati sa se decida ?.

Asta da intrebare intrebatoare!!:stunned::slap:
mario_cris2004 a scris:
.. pe scara s-au declarat 10 mc astfel incat s-a ajuns la un pret de 55 lei/mc., astfel ca eu platesc ptr 2 mc 110 lei, iar cei care nu declara au 0 lei.

Mergeti la presedintele asociatiei de proprietari si discutati cu el. Presedintele este vecinul dumneavoastra, omul ales de dumneavoastra si cu acesta trebuie sa discutati, sa gasiti solutii impreuna.
Faceti-i propunerea ca administratorul, insotit de un membru al comitetului executiv, sa verifice indexul apometrelor individuale luna de luna si sa nu mai astepte declararea acestuia de catre proprietari. Este cea mai simpla metoda pentru a vedea consumul real, pentru a vedea sigiliile, racordurile si alte probleme ce le are fiecare.

In mod sigur cineva fura. Nu e posibil ca valoarea a 38 mc sa fie "comprimata" pentru 10 mc. Daca exsista diferente intre consumul total si cel declarat, ar trebui sa se imparta tuturor. Chiar ar trebui sa se imparta mai ales celor cu consum 0. Acestia fraudeaza.

Asociatia sa demonstreza cum ca apometrele dvs dau asemenea erori de 500%, ceea ce este imposibil, zic eu. Dincolo de hotararea asociatiei, problema este cum poate dovedi dpdv tehnic Asociatia asemenea erori ale apometrelor dvs. Faptul ca tzatza Floare si nea Pandele au hotarat sa se imparta consumul total doar celor declara consum, nu are nici o sustinere.
Ar trebui stabilita o norma minima de consum.
De ex. Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei
Art. 22, al. (2) Cantitatea minimă de apă necesară pe zi pentru un locuitor este de 50 l. Cantitatea este estimată numai pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării hranei.
Cine crede asa ceva ca iarna nu folosesti deloc apa calda pentru spalat?
Mai treaca mearga vara, dar iarna e chiar minciuna lipsa totala a folosintei apei calde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Apa calda preturi diferite alina_25 alina_25 La o ruda pretul la apa calda difera per metru cub de la o luna la alta odata este 15 lei mc alta data 25 si chiar sa ajuns si la 35 lei per mc . Din ce ... (vezi toată discuția)