in urma unui proces avand ca obiect "pretentii restituire suma, instanta a admis acţiunea civilă formulată de către reclamantă şi în consecinţă a obligat pârâtul să-i achite reclamantei suma de 2000 euro,reprezentând împrumut nerestituit, hotarare definitiva. A fost incuviintata executarea pentru suma mentionata insa paratul nu detine bunuri decat apartamentul bun comun cu sotia sa. Poate formula reclamanta o actiune de iesire din indiviziune partaj bunuri commune pentru a-l executa pe parat pentru suma de 2000 euro??
Asa se si procedeaza, se numeste partaj in timpul casatoriei tocmai ptr. a se putea executa ulterior silit partea de bunuri a debitorului! Intrebgare? Paratul nu are salariu ptr. a-i putea face poprire? Cred ca ar fi mult mai simplu, desi o sa asteptati mai mult pana la restituirea integrala a celor 2000 Euro!
paratul are salariu dar are credite la banci si deja are retineri din salariu. Impreumutul a fost facut in 2010, se prescrie dreptul la actiune, exista un termen???
Daca are salariu si are si alte credite se poate pune poprire pana la 1/2 din veniturile salariale lunare; poate va incadrati! Fiind vorba de recuperarea unei sume de bani, ea trebuie executata in termenul general de prescriptie de 3 ani; o actiune in iesirea din indiviziune (daca alegeti aceasta varianta) intrerupe termenul respesctiv de prescriptie!
Un caz...
mar4905
Reclamanta deschide actiune de partaj, prin care solicita paratului urmatoarele: partajarea bunurilor mobile, partajarea diferitelor cheltuieli facute impreuna ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie
PGG
sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)